Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Diezgan smaga un nopietna trauma"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Diezgan smaga un nopietna trauma"
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media

1. un 2. jūnijā Vācijā, Toičentāles mototrasē noskaidroti pasaules motokrosa čempionāta astotā un Eiropas čempionāta piektā posma uzvarētāji. Diemžēl otrā brauciena starts Paulam Jonasam izvērtās neveiksmīgs - piedzīvojot smagu kritienu, viņš no brauciena izstājās. Šodien sportistam veikta operācija, kas ilgusi vairāk kā sešas stundas.

Pēc astoņiem pasaules čempionāta posmiem MXGP klases līderis ir Horhe Prado ar 402, vien divus punktus atpaliek Tims Gajsers, kuram šobrīd 400 punkti, trešajā vietā ar 336 punktiem ierindojas Džefrijs Herlingss, ceturtajā vietā ar 327 punktiem atrodas Romēns Fevrs un "Top 5" ar 274 punktiem noslēdz Pauls Jonass.

MXGP klasē Pauls Jonass (“Standing Construct Honda MXGP team”) pirmajā braucienā izcīnīja augsto 5. vietu, taču otrā brauciena startā piedzīvoja smagu kritienu un diemžēl sacensības ar to beidzās. “Diezgan smaga un nopietna trauma – plecam un rokas augšdelmam, tagad operācija un tad jau redzēs, cik ilgs būs atveseļošanās periods,” pēc piedzīvotā, komentē Pauls Jonass.

EMX250 klasē startēja Kārlis Alberts Reišulis (“VRT Yamaha Racing”), kurš pirmajā braucienā izcīnīja 3. vietu un otrajā braucienā 7. vietu. “Sacensības neizvērtās tik labi, kā biju iecerējis, bet ir saskatāmi daži plusi. Piemēram, pirmajā braucienā izdevās ļoti labs starts, pats brauciens bija tāds viduvējs, beigās izgāju nedaudz no ritma. Otrajā braucienā piedzīvoju mazu ķibeli startā, pirmajā aplī jau biju diezgan tālu aizcīnījies, apmēram līdz sestajai pozīcijai un tad atkal nokritu. Pēc tam bija grūti atgūt savu sākotnējo ritmu, biju “iesēdies” aiz citiem braucējiem, kopumā neizdevās veiksmīgs brauciens, bet tagad zinām uz ko vairāk koncentrēties, tagad trenēsimies Ķeguma posmam,” saka Kārlis Alberts Reišulis, kurš pēc pieciem Eiropas čempionāta posmiem kopvērtējumā atrodas 8. vietā.

Šajā nedēļas nogalē, 8. un 9. jūnijā Latvijā, Ķeguma mototrasē “Zelta Zirgs” norisināsies pasaules čempionāta devītais un Eiropas čempionāta EMX125 un EMX250 klases sestais posms motokrosā.

Biļetes iepriekš pārdošanā: https://latviamxgp.com/

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre

  +4 [+] [-]

, 2024-06-03 17:02, pirms 3 nedēļām
Tad jau sezona beigusies, bet bija tiešām laba. Žēl ka Paulam daudz savainojumu un smagi. Var tikai pasapņot, kā būtu, ja šo traumu nebūtu. Veselību!

  +3 [+] [-]

, 2024-06-03 18:11, pirms 3 nedēļām
Tik ļoti žēl par Paulu. Šosezon rādīja ātru, stabilu sniegumu - 5. vieta kopvērtējumā ir izcils rādītājs! Un te nekādi nevar vainot paša braukšanu, jo starta taisnē vienmēr ir baigā loterija, ja vien neaizbrauc visiem pa priekšu. Vienkārši ļoti neveiksmīgi blakusapstākļi. Ātru atveseļošanos un ejot cauri rehabilitācijai jāatcerās, ka virziens karjerā ir pareizais - jāturpina tik uz priekšu!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-03 20:06, pirms 3 nedēļām
...diemžēl par citu tēmu, kas veltīta cienijamam autoram... par laimi te nav amerika, kur dzimtes vairs maz šķiro, tāpēc lasītājam ir svarīgi izlasīt "augšdelms" nevis kā textā... nesaprotamos gadījumos iesaku nenoslinkot, ieejot tezaurs...

     [+] [-]

, 2024-06-03 20:17, pirms 3 nedēļām
cik sapratu,tad Herlings ielika sānos?

     [+] [-]

, 2024-06-03 22:22, pirms 3 nedēļām
Ulllis rakstīja: ...diemžēl par citu tēmu, kas veltīta cienijamam autoram... par laimi te nav amerika, kur dzimtes vairs maz šķiro, tāpēc lasītājam ir svarīgi izlasīt "augšdelms" nevis kā textā... nesaprotamos gadījumos iesaku nenoslinkot, ieejot www.tezaurs...
Mēs nezinām, ar ko sevi asociē Jonasa augšdelms. Tikpat labi tas varbūt vēlas, lai to dēvē par augšdelmo.

Bet Paulam veselību!