Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlings: ''Pēc sestdienas braucu uz viesnīcu un domāju, ko es daru''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Herlings: ''Pēc sestdienas braucu uz viesnīcu un domāju, ko es daru''
Foto: AS Photography

''Esmu ļoti apmierināts ar uzvaru un ar nepacietību gaidu nākamo sacīksti,'' prieku pēc uzvaras Latvijas "Grand Prix" teica Nīderlandes motosportists Džefrijs Herlings, kuram šī šosezon bija pirmā uzvara MXGP.

Ķegumā aizvadīts pasaules čempionāta motokrosā devītais posms - Latvijas "Grand Prix", kurā uzvaru divu braucienu summā prestižajā MXGP klasē izcīnīja Džefrijs Herlings, aiz sevis atstājot slovēni Timu Gajseru un spāni Horhi Prado.

Lūk, ko trīs ātrākie braucēji teica preses konferencē.

"Esmu noteikti ļoti laimīgs. Sestdien braucu uz viesnīcu un domāju: ''ko es daru, man jādara vairāk'' (kvalifikācijā Herlings finišēja 6.vietā, gandrīz 30 sekundes zaudējot Gajseram). Bet svētdien atgriezos, lai parādītu, ka es joprojām varu to izdarīt. Jau pjedestāls būtu labi, bet izcīnīt uzvaru ir patiešām pārsteidzoši! Man izdevās divi labi starti. Pirmajā braucienā biju ātrākais, otrajā braucienā man neizdevās braukt tādā tempā, lai viņus (Prado un Gajseru) apsteigtu, bet es viņus turēju savā redzeslokā un beigās pietuvojos viņiem, taču nevarēju apsteigt, jo viņi arī bija ļoti ātri. Esmu ļoti apmierināts ar uzvaru un ar nepacietību gaidu nākamo sacīksti," tā preses konferencē teica Džefrijs Herlings.

''Esmu ļoti priecīgs, un ir patīkami, ka sarkanā plāksnīte ir atpakaļ! Arī abās sacīkstēs ātrums bija, bet varbūt mani starti nebija tie labākie. Es noteikti vēlētos startēt kā sestdienas kvalifikācijas braucienā ar FOX Holeshot, jo pēc tam nebija viegli. Otrajās sacīkstēs biju mazliet pa vidu, spiežot uz Horhi un saņemot nelielu spiedienu no Džefrija. Meklēju līnijas, bet neatvēru durvis Džefrijam, tāpēc beigās bija labas sacīkstes un esmu ļoti priecīgs. Milzīgs paldies visai komandai, jo viņi strādā ļoti smagi. Paldies arī visiem, kuri ir ar mani. Jau gaidu nākamās sacensības," tā Tims Gajsers.

"Žēl, jo svētdien uz motocikla jutos ļoti labi. Svētdien pirmajā braucienā man patiesībā izdevās labs starts, un es jutos ļoti labi aiz Tima, bet tad pēc lēciena izbraucu no trajektorijas un, jā... kritu, tāpēc nebija tas labākais rezultāts (7. vieta). Otrajā braucienā, sausākos apstākļos, izcēlu startu un kontrolēju braucienu līdz pat beigām. Esmu apmierināts ar braukšanu, un cerams, ka mēs varēsim pēc iespējas ātrāk atgūt sarkano plāksni," nobeidz Horhe Prado.

Pasaules čempionātā kopvērtējuma līderis ar 454 punktiem ir Gajsers, kurš par četriem punktiem apsteidz Prado, bet 386 punktus iekrājis Herlingss. Jonass ar 274 punktiem atrodas astotajā pozīcijā.

Jāatzīst, ja citus gadus uzreiz pēc sacīkstēm bija vērojams neliels atelpas brīdis, tad šoreiz servisa parkā bija vērojama liela rosība. Un izskaidrojums ir tajā, ka nākamais MXGP posms startēs jau šajā brīvdienās Itālijā. No Ķeguma līdz nākamās trases norises vietai komandām būs jāmēro apmēram 2200 kilometrus garš pārbrauciens.

MXGP posms Ķegumā, kopvērtējums

MXGP sezonas kopvērtējums