Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas junioru izlase motokrosā cīnīsies junioru Nācijās Beļģijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas junioru izlase motokrosā cīnīsies junioru Nācijās Beļģijā
Foto; Artis Laiviņš

Junioru izlase motokrosā, šajā nedēļas nogalē, 28.-29. septembrī, Beļģijā, pārstāvēs savu valsti un piedalīsies Nākotnes cerību kauss motokrosā jeb “Coupe de l’Avenier”. Latvijas motokrosa sezona noslēgusies un laiks komandu sacensībām, pierādīt sevi pasaules mērogā. Latvijas izlases cīņa šajās junioru motokrosa komandu sacensībās būs cīņa par galveno trofeju - starp 10 valstīm gan individuāli, gan kā komandai.

Latvijas Junioru izlase “Coupe de l’Avenier” piedalīsies ar trim komandāma, astoņi no deviņiem sportistiem šajā trasē jau ir piedalījušies un zina gan konfigurāciju, gan ikdienas rutīnu. Jaunākās komandas jeb MX65 klasē piedalās Ričards Jurčenko (Motosports Racing Team), Domeniks Sēlis (Motosports Racing Team) un Georgs Fridrihsons (Motosports Racing Team). MX85 klasē Sebastians Olsens (privāti), Toms Dankerts (Motosports Racing Team) un Jēkabs Hudolejs (Rodeo MX). Coupe Open komandas sastāvā arī trīs sportisti: Markuss Kokins (MX Moduls), Raivo Laicāns (privāti), un Edvards Bidzāns (Rodeo MX).

Sportisti, kas reiz paši piedalījušies, tagad nodod zināšanas jaunajiem sportistiem, kā mentori būs Kārlis Sabulis, Arnis Kalniņš, Andris Štendenbergs un Fīlips Kempelis.

“Šīs sacensības ir laba platforma jaunajiem motosportistiem, lai krātu savu pieredzi un mācītos strādāt ne tikai individuāli, bet arī komandā. Šā gada Nāciju izlase motokrosā, Kārlis Alberts Reišulis, Mairis Pumpurs un Edvards Bidzāns ir bijuši šo sacensību dalībnieki. E. Bidzānam šīs būs labas treniņsacensības, jo ir iekļauts arī lielajā izlasē. Ar lepnumu skatos, ka pieredzējušākie sportisti sniedz padomus jaunajiem dalībniekiem. Prieks, ka sportisti, kas vairs nav profesionāli sacensību dalībnieki, nodod savas zināšanas jaunajiem sportistiem, mums ir arī spēcīgs treneru korpuss, atliek tikai novēlēt veiksmi,” Mārtiņš Lazdovskis, Latvijas Motosporta federācijas prezidents.

“Coupe de l’Avenier” izlases vadītājs Fīlips Kempelis: “Desmito reizi būšu Latvijas izlases vadītājs. Coupe Open komanda mums ir spēcīgākā kāda pēdējos gados bijusi un ir ļoti pieredzējis junioru sastāvs. Trase ir cieta seguma, tehniska, šobrīd rāda arī lietu, kas mūsu sportistiem ir labi. Braukšana būs mazliet lēnāka, lielākas špūres – tā būs latviešiem parocīga”.

Kārlis Sabulis, “Coupe de l’Avenier” izlases mentors: “Izlasē ir arī divi mani audzēkņi un arī ikdienas sacensībās es redzu, ka šīs sacensības sportisti gaida. Lai arī sezona ir noslēgusies – acis mirdz, treniņiem cita atdeve un entuziasms. Viņi tām gatavojas kā svētkiem, dalība izlasē ir motivācija darbam”.

Šajās sacensībās tiek vērtēti sportisti gan individuāli, gan tiek ņemts vērā komandas kopējais sniegums. MX65 klasei ir divi braucieni, bet MX85 un Coupe Open grupām trīs braucieni.

Informāciju sagatavoja:
Anda Podziņa