Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulis cīnās par pirmo MX2 uzvaru un finišē otrais

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulis cīnās par pirmo MX2 uzvaru un finišē otrais
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Yamaha Racing

Lielisku otro braucienu pasaules motokrosa čempionāta Šveices posmā MX2 klasē aizvadījis Kārlis Alberts Reišulis, ilgu laiku atrodoties sacensību vadībā, bet finišējot otrajā vietā. Šis bija latviešu braucēja iespaidīgākais sniegums kopš debijas čempionātā.

Reišulim padevās labs jau pirmais brauciens Frauenfeldes trasē, kurā sākotnēji bija piektais, bet otrajā aplī pacēlās jau uz ceturto vietu. Šajā pozīcijā izdevās nobraukt aptuveni pusi sacīkstes, bet pēc tam "Yamaha" rūpnīcas braucējs sāka atkrist zemāk un finišēja septītais.

Pirmā brauciena sākumā vadībā bija Tibo Benistāns, taču krita un uzvaru izcīnīja sezonas līderis Kajs de Volfs no "Husqvarna" komandas. Liams Evertss atkrita uz sesto pozīciju, bet tad ieguva "otro elpu", apdzina konkurentus un finišēja otrais, nespējot tikt garām vien De Volfam. Benistāns, kurš atgriezies čempionātā pēc traumas, finišēja trešais.

Otrajā braucienā Reišulis pirmo reizi MX2 karjerā izcēla startu. Vadībā viņam izdevās noturēties 22 minūtes, pirms priekšā tika Simons Langenfelders. Kārlis finišēja 12 sekundes aiz "GasGas" komandas braucēja, izcīnot līdzšinējās MX2 karjeras augstāko rezultātu. Trešajā vietā ierindojās De Volfs, zaudējot Reišulim trīs sekundes.

Reišulis Šveices posmā izcīnījis augsto ceturto vietu un vien divu punktu pietrūka līdz pirmajam trijniekam. Uzvaru sasniedza De Volfs, Langenfelderam otrā vieta, bet Evertss - trešais. Reišulim augstākais rezultāts starp trijiem "Yamaha" komandas braucējiem - Benistāns posmā ieņēma sesto vietu, bet Riks Elzinga divu braucienu summā palika divpadsmitais.

Reišulim šis bija karjeras astotais posms pasaules motokrosa čempionātā. Līdz šim viņa augstākais rezultāts atsevišķās sacīkstēs bija piektā vieta Flandrijas posma otrajā braucienā, Lommelas trasē.

MXGP klases pirmajā braucienā Tims Gajsers jau sākotnēji bija ļoti ātrs, vispirms apdzenot Horhi Prado, bet pēc tam Maksimu Reno un izcīnot uzvaru. Džefrijs Herlingss sākumā bija ārpus pirmā piecinieka, bet aizcīnījās līdz otrajai vietai, uzvarētājam zaudējot 14 sekundes. Prado atkrita uz piekto vietu, bet pēc tam pacēlās uz ceturto pozīciju un trīs apļus pirms finiša tika garām arī Reno, kas deva trešo vietu. Pēc traumas atpakaļ trasē esošo Reno apdzina arī Džeremijs Sīvers, izcīnot ceturto vietu.

Otrajā braucienā notika intensīva cīņa par uzvaru, bet "Honda" komandu pārstāvošais Gajsers atkal bija pārāk par visiem. Sākotnēji slovēnis nebija pirmajā trijniekā, bet apdzina Romēnu Fevru, Reno un arī Prado, izvirzoties vadībā. Herlingss izkrita ārpus "Top 10", bet vēlāk atkal bija ārkārtīgi ātrs un nokļuva otrajā vietā, finišējot nepilnas septiņas sekundes aiz uzvarētāja. Prado ierindojās trešajā vietā, tālāk Fevrs un Džeremijs Sīvers.

Gajsers šajā posmā līdz ar to guvis uzvaru MXGP klasē un sezonas kopvērtējumā atkal spējis nedaudz attālināties. Herlingsam Šveicē otrā vieta, Prado - trešā, bet aiz viņiem palika Sīvers, Fevrs un Reno.

Pasaules čempionāta 18. posms notiks 7. un 8. septembrī Turcijā.

Eiropas motokrosa čempionātā EMX125 klasē šodien aizvadīts otrais brauciens, kurā Jēkabs Kubuliņš guva 15. vietu, bet uzvarēja Nikolo Alvisi. Divu braucienu summā Kubuliņam Šveices posmā 21. vieta, bet Alvisi izcīnīja uzvaru. EMX250 klasē otrajā braucienā uzvarēja sezonas līderis Matiss Valins, bet posmā viņam otrā vieta, kamēr uzvarēja Valerio Lata.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-25 19:48, pirms 3 nedēļām
Šī gonka jau laba, ar moci būs apradis, bet skaidrs ka viņa mocis ir daudz jaudīgāks nekā viņš pats!!!
Kā jebkurā sporta veidā esmu teicis, fiziskais, fiziskais un fiziskais ir vajadzīgs labu rezultātu sasniegšanā!!!
Uz doto brīdi tikai šis faktors vēl traucē Reišulim, jo noplīsa abos braucienos, pirmajā ātrāk jo bija vairāk jācīnās jau no sākuma, bet otrajā jau veiksmīgi izcelts starts un moča jauda deva nelielu atrāvienu, kur tomēr citi līderi iesprūda startā un kļūdījās arī trasē!!!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-25 20:05, pirms 3 nedēļām
Lieliski! Ar lielām cerībām gaidu nākamo mx2 sezonu, jo tad, ceru, Reišulis būs īpaši tam gatavojies. Neprasīšu titulu, bet cīņu par podiumu sagaidu.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-25 20:06, pirms 3 nedēļām
Nepiekrītu.Pirmajā braucienā,neveiksmīgi tika norautas briļļu plēvītes un brauciena otrā pusē bija jābrauc bez brillēm,kas dubļainajā trasē nav viegli.Otrajā braucienā no favorītiem starta iesprūda vien de Volfs un L.Coenen.Pārējie bija turpat aiz muguras.Par Kārļa fizuhu-pirmais aplis un pēdējais atšķīrās vien 3sek.Puika nobrauca uz goda.Un pārējiem arī ir jaudīgi moči.😏

  +1 [+] [-]

, 2024-08-25 21:01, pirms 3 nedēļām
resnais22 rakstīja: Nepiekrītu.Pirmajā braucienā,neveiksmīgi tika norautas briļļu plēvītes un brauciena otrā pusē bija jābrauc bez brillēm,kas dubļainajā trasē nav viegli.Otrajā braucienā no favorītiem starta iesprūda vien de Volfs un L.Coenen.Pārējie bija turpat aiz muguras.Par Kārļa fizuhu-pirmais aplis un pēdējais atšķīrās vien 3sek.Puika nobrauca uz goda.Un pārējiem arī ir jaudīgi moči.😏
Tieši tā,pirmajā cīnījās ar briļļu problēmu,otrajā cepuri nost!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-25 21:18, pirms 3 nedēļām
Super pārsteigums, Reišulis zvērs!!
Kas mūsējos pārtāv Nācijās?

     [+] [-]

, 2024-08-25 22:14, pirms 3 nedēļām
Šodien Madonas motokrosā viens vīriņš stāstīja, ka Jānis Reišulis, atpūšoties Siguldas tarzānā, kritis un salauzis roku. Kāds zin vai tā ir taisnība vai vīriņš kaut ko muldēja?

     [+] [-]

, 2024-08-25 23:02, pirms 3 nedēļām
guntis86 rakstīja: Lieliski! Ar lielām cerībām gaidu nākamo mx2 sezonu, jo tad, ceru, Reišulis būs īpaši tam gatavojies. Neprasīšu titulu, bet cīņu par podiumu sagaidu.
Nākamsezon gaidām Latvijas brāļu dubultuzvaru!

     [+] [-]

, 2024-08-26 11:17, pirms 3 nedēļām
prieks par Kārļa progresu!svarīgi arī tas,ka viņš brauc savu spēju līmenī,pārmēr netrako un ar katru gonku aizvien labāk iejūtas MX2 klasē!
tā turpināt un lieli panākumi neizpaliks!