Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulis, Pumpurs un Bidzāns izcīna Latvijai desmito vietu Nāciju motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulis, Pumpurs un Bidzāns izcīna Latvijai desmito vietu Nāciju motokrosā
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: LaMSF

Kārlis Alberts Reišulis savos braucienos guva divpadsmito un astoto vietu, kopā ar Mairi Pumpuru un Edvardu Bidzānu izcīnot Latvijas motokrosa komandai augsto desmito vietu šī gada Nāciju kausa izcīņas sacensībās. Pirmo reizi par uzvarētājiem kļuva Austrālijas sportisti.

Latvija vien šodien notikušajā B finālā nodrošināja iespēju startēt A fināla sacensībās. Reišulis šajā cīņā guva uzvaru, Mairis Pumpurs ieņēma devīto vietu, bet Edvards Bidzāns ierindojās 11. vietā, līdz ar ko Latvija ieguva pirmo vietu B finālā.

A fināla pirmajā braucienā startēja MXGP un MX2 klašu pārstāvji. Smidzināja lietus un trase kļuva samērā dubļaina, bet Reišulim atkal lielisks sniegums. Pēc starta viņš ieņēma 21. pozīciju, bet, apdzenot sāncenšus un sagaidot arī dažu braucēju neveiksmes, spēja pacelties līdz pat 12. vietai finišā. No MX2 klases sportistiem Reišulis piekāpās tikai 2024. gada pasaules čempionam Kajam de Volfam (Nīderlande) un Kailam Vebsteram (Austrālija).

MXGP kategorijā braucošais Pumpurs sākotnēji bija iekārtojies 32. pozīcijā, spēja dažas pozīcijas iegūt un finišēja 30. vietā.

Startu izcēla Horhe Prado (Spānija), bet Tims Gajsers (Slovēnija) jau pirmajā aplī viņu apdzina un izvirzījās vadībā. Sākotnēji trešais bija Džefrijs Herlingss (Nīderlande), tācu titulētais sportists pieļāva kļūdu, krita un nonāca aiz pirmā desmitnieka. Prado apdzina Īlajs Tomaks (ASV) un Romēns Fevrs (Francija). Lai gan Tomaks mēģināja tuvoties līderim, Gajsers pēc tam spēja attālināties un uzvarēja. Aiz Tomaka un Fevra finišēja Prado, tālāk Herlingss un De Volfs. Lukass Kūnens bija ārkārtīgi ātrs, cīnījās vadošajā desmitniekā, bet krita un, iespējams, guvis pleca savainojumu.

Pēc pirmās no trim finālsacīkstēm Latvija ierindojās 11. vietā kopvērtējumā, kamēr līderos nonāca Herlingsa un De Volfa pārstāvētā Nīderlande, kurai sekoja ASV un Austrālija.

1. brauciens (MXGP un MX2)

Otrajā braucienā tikās MX2 un OPEN klašu braucēji. Reišulim šodien tā bija jau trešā sacīkste pēc kārtas, bet starts atkal padevās lielisks un jau pirmā apļa sākumā latviešu sportists bija nonācis trešajā vietā. Priekšā bija Rubens Fernandess (Spānija) un Simons Langenfelders (Vācija). Ļoti ātrs bija šī gada Amerikas superkrosa čempions Džets Lorenss (Austrālija), kurš apdzina Reišuli un Langenfelderu, ātri vien tiekot galā ar Fernandesu un pārņemot vadību.

Drīz vien Reišulis atkrita uz septīto vietu, bet tie, kas aizbrauca viņam garām, bija ļoti spēcīgi konkurenti - Kajs de Volfs (Nīderlande), Maksims Reno (Francija) un Ārons Plesingers (ASV). Vēl pēc dažiem apļiem Kārlis bija jau astotais, jo garām tika arī kādreizējais MX2 pasaules čempions Toms Vialle (Francija).

Lorenss guva pārliecinošu uzvaru, aiz sevis atstājot Fernandesu un Langenfelderu. Reno ieņēma ceturto vietu, bet aiz viņa finišēja De Vols, kurš bija pieļāvis kļūdu. Savukārt Vialle bija spiests braukt pēc jaunām brillēm, kā rezultātā Reišulis bija atguvis septīto vietu, bet pēc tam piekāpās Korādam Mjūzam (Lielbritānija) un finišēja astotais. Starp MX2 klases pārstāvjiem Kārlis atkal ierindojās trešajā vietā.

Stabilu sacīksti aizvadīja OPEN klases pārstāvis Bidzāns. Sākotnēji braucis ap 30. pozīciju, sportists pakāpās līdz 28. vietai finišā.

Pēc šī brauciena valstu ieskaitē pirmais trijnieks saglabājās nemainīgs - vadībā Nīderlande, sekoja ASV un Austrālija. Savukārt Latvija no 11. pozīcijas pakāpās uz astoto vietu.

2. brauciens:

MXGP un OPEN klašu braucēji tikās A fināla trešajā sacīkstē. Startu izcēla Tomaks, bet Prado viņam uzbruka un ātri vien nonāca vadībā. Otrajā aplī amerikānim izdevās atgūt zaudēto līderpozīciju, pēc kā viņš sāka attālināties no spāņu braucēja. Gajsers pēc starta bija ceturtais, pēc tam apdzina Hanteru Lorensu, bet ceturtajā aplī pieveica arī Prado, paceļoties uz otro pozīciju.

Astotajā aplī Gajsers jau vajāja līderi Tomaku un pēc spraiga dueļa nonāca vadībā. Džets Lorenss bija ticis garām brālim Hanteram un pēc tam panāca Tomaku, desmitajā aplī viņu apdzenot. Austrālietis noķēra arī Gajseru un laika atskaites pēdējā minūtē pārņēma sacensību vadību. Gajsers nepadevās, pēdējos trīs apļos mēģināja turēties cieši aizmugurē, kas sekmējās ar pozīcijas atgūšanu priekšpēdējā līkumā pirms finiša. Aiz uzvarētāja Gajsera un Dž.Lorensa finišēja Tomaks un H.Lorenss, kamēr piektais šoreiz Herlingss, kurš pēc starta atradās pirmā desmitnieka otrajā pusē.

Trīs apļus pirms finiša trases malā no sestās pozīcijas nobrauca un zemē saļima pagājušā gada Nāciju kausa čempions Romēns Fevrs (Francija), kuram, kā varēja redzēt, bija radušās veselības problēmas. Mediķi turpināja strādāt notikuma vietā, kamēr sacensības turpinājās.

Latviešu sportisti cīņas šajā sacīkstē aizvadīja trešajā un ceturtajā desmitniekā. Pumpurs pēc starta ieņēma 26. pozīciju, bet vēlāk atkrita zemāk un finišu sasniedza 29. vietā. Bidzāns sākotnēji pēc starta bija atkritis uz pašām beigām, bet ātri vien pakāpās augstāk, finišējot 26. vietā.

Brāļi Džets un Hanters Lorensi, kā arī Kails Vebsters palīdzējuši Austrālijai izcīnīt 2024. gada Nāciju kausu, ko šī valsts paveikusi pirmo reizi vēsturē. Trīs braucienu summā aiz Austrālijas komandas palika ASV, Nīderlande, Spānija un Francija. Latvija šogad izcīnījusi desmito vietu, kas uzskatāms par ļoti labu sasniegumu. Mūsu sportistu vēsturiski augstākais panākums ir 2019. gadā gūtā astotā vieta, bet pērn Latvijas komanda ieņēma 12. vietu.

3. brauciens:

Individuālajā vērtējumā Kārlis Alberts Reišulis MX2 klasē ierindojas otrajā vietā, Mairim Pumpuram 16. vieta MXGP ieskaitē, bet Edvardam Bidzānam 16. rezultāts starp OPEN klases braucējiem.

Individuālie kopvērtējumi:

MX2

MXGP

OPEN

A fināla nāciju kopvērtējums:

Pilni rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

     [+] [-]

, 17:39, pirms 4 stundām
Reišulim lielisks starts, ja Jonass būtu braucis noteikti būtu mums augstākais sniegums vēsturē.

     [+] [-]

, 18:28, pirms 3 stundām
3.brauciens- kaifs

     [+] [-]

, 18:55, pirms 2 stundām
Džeki monstri..sevišķi Reišulis.

     [+] [-]

, 19:00, pirms 2 stundām
Reišulis labs! Čaļi lieli malači!

     [+] [-]

, 19:01, pirms 2 stundām
malači

     [+] [-]

, 19:07, pirms 2 stundām
Čaļi cīnītāji!

     [+] [-]

, 19:09, pirms 2 stundām
Rakstā 3. brauciena rezultātu vietā atkārtoti ielikti otrā rezultāti.

     [+] [-]

, 19:09, pirms 2 stundām
Neviens ar šo sastāvu negaidija TOP10 !!!

     [+] [-]

, 19:23, pirms 2 stundām
EST iemērījām beidzot ar uzviju! Nu no tāda sastāvā gaidīju labi ja no15. - 20. vietai.
Reišulis pierādīja, kad viņš ir cienīgs rūpnīcas braucējs.

     [+] [-]

, 20:00, pirms stundas
Mūsējie malači, rezultāts, laikam, jāsaka, labāks, kā cerēts. Mums varētu būt sapņu teams Jonass, Kārlis, Jānis Reišuļi...... Ceru, ka tas piepildīsies. Pēdējais brauciens super. Beigas vispār O!!! Gajsers!!!

     [+] [-]

, 20:24, pirms stundas
Vnk super puikām!!! Malači
Paldies Latvijas komandai
P.S. Gaisjeram cepums )