Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP posmā liela avārija startā, Prado traumas dēļ izstājas, Gajsers uzvar

Rolands Eliņš

MXGP posmā liela avārija startā, Prado traumas dēļ izstājas, Gajsers uzvar
Foto: @Pulpmx/Twitter

Pasaules čempionātā motokrosā MXGP klasē šodien aizvadītajā Itālijas posmā uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Tims Gajsers. Otrā brauciena sākumā notika plaša avārija, kurā satriecās vairāki braucēji, un šī incidenta rezultātā traumas dēļ izstājās Horhe Prado.

Itālijas posma pirmajā braucienā trīs braucēji aktīvi cīnījās par uzvaru un visi trīs finišēja divu sekunžu intervālā. Uzvaru izcīnīja Tims Gajsers, Horhe Prado bija otrajā vietā, kamēr trešais bija Džefrijs Herlingss.

Otrā brauciena starts neveiksmīgs sanāca Prado, kurš otrajā līkumā cieta sadursmē un nokrita trases vidū, radot ļoti bīstamu situāciju sev, jo tieši aizmugurē bija lielākā daļa pārējo motosportistu.

Tā rezultātā izcēlās masu kritiens, vienā līkumā uz brīdi paliekot astoņiem nokritušiem motobraucējiem. Četri sportisti izstājās uzreiz, bet Prado piecēlās un spēja pārvietoties tikai klibojot, taču vēl nobrauca dažus apļus, izstājoties trešajā aplī. Kā tiek ziņots, viņš nevarēja turpināt sacensības ceļgala sāpju dēļ.

Otrajā braucienā uzvarēja Herlingss, kamēr Gajsers bija otrais. Gajsers līdz ar to izcīnīja uzvaru visā posmā un nostiprināja savu vadību kopvērtējumā. Viņam tagad ir 511 punkti, Prado ir 477 punkti, kamēr Herlingsam ir 440 punkti, turklāt šobrīd ir jautājuma zīme par to, cik nopietna izrādīsies Prado trauma un vai viņš varēs startēt nākamajā posmā pēc divām nedēļām Indonēzijā.

MXGP sezona jau palikusi bez viena no vadošajiem braucējiem - Latvijas motosportists Pauls Jonass smagas traumas dēļ šosezon vairs nestartēs. Viņš PČ kopvērtējumā ieņem astoto vietu, neskatoties uz to, ka divos iepriekšējos posmos nav piedalījies.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-16 22:09, pirms nedēļas
Gladiātoru cīņas, Prado, Fefre, Reno, Jonas ārā, kurš nākamais?

     [+] [-]

, 2024-06-17 09:10, pirms nedēļas
līdz sezonas beigām vairs nebūs,kas brauc...