Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" prezentē iespaidīgo Lemānas prototipu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" prezentē iespaidīgo Lemānas prototipu
Jaunais "Ferrari 499P" Lemānas prototips. Foto: Ferrari Hypercar

Itālijas autoražotājs "Ferrari" prezentējis savu jaunāko sacīkšu auto, ar ko nākamgad atgriezīsies Lemānas 24 stundu sacīkstēs, lai cīnītos par uzvaru absolūtajā ieskaitē.

"Ferrari" inženieri ir radījuši izturības sacīkstēm paredzētu "Le Mans Hypercar" (LMH) klases auto 499P. Jau nākamgad tas būs ieraugāms FIA WEC izturības sacīkšu pasaules čempionātā, viens no kura posmiem norisinās leģendārajā Lemānas trasē.

Modeļa nosaukumā ietvertais skaitlis 499 apzīmē dzinēja kubikcentimetru tilpumu uz vienu cilindru, bet P ir "prototipa" pirmais burts. Spēkrats aprīkots ar V6 divu turbīnu benzīna motoru.

Prezentētais mašīnas krāsojums ir tāds pats, kādu "Ferrari" rūpnīcas komanda izmantoja, kad pēdējo reizi cīnījās par uzvaru Lemānas sacensību absolūtajā ieskaitē pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados.

1972. un 1973. gada sezonās pasaules čempionātā ar šāda krāsojuma "Ferrari 312PB" spēkratiem brauca Žakijs Ikss, Braians Redmans un Arturo Mercario. 1971. gadā "Ferrari" izdevās uzvarēt ražotāju čempionāta kopvērtējumā. Lemānas diennakts sacīkšu kopējā vērtējumā "Ferrari" pēdējā uzvara ir tālajā 1965. gadā, kad pirmie finišēja Mastens Gregorijs, Eds Huguss un Johens Rints.

Nākamgad rūpnīca startēs zem "Ferrari AF Corse" komandas karoga. Iepriekš "AF Corse" jau ilgus gadus bijusi "Ferrari" rūpnīcas komanda un guvusi lielus panākumus GT kategorijā. Kopš 2012. gada, kad tika atjaunots pasaules čempionāts, četras reizes tai izdevies uzvarēt pasaules čempionāta kopvērtējumā pilotu ieskaitē "GTE Pro" klasē. Vēl nav paziņots, kuri piloti startēs LMH klasē, bet paredzams, ka tie būs sportisti, kas līdz šim pārstāvējuši "Ferrari" nometni GT kategorijā.

     [+] [-]

, 2022-10-30 16:45, pirms gada
Autor, kas tur iespaidīgs? Plus mīnus tāds pats kā visi jaunie lemānas prototipi (hiperkāri).