Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Zināmas F1 komandas, ar ko varētu sadarboties "Audi" un "Porsche"

Juris Grīns
Juris Grīns

Zināmas F1 komandas, ar ko varētu sadarboties "Audi" un "Porsche"
Foto: Motorsport.com

Arvien vairāki izskatās, ka no 2026. gada F1 pasaules čempionātam pievienosies vācu uzņēmums "Volkswagen Group", kas kā dzinēju piegādātājs uzreiz ienāks šajās sacīkstēs ar diviem saviem zīmoliem. Tāpat šobrīd arvien aktīvāk runā, ka "Audi" sāks sadarbību ar "Red Bull" komandu, kamēr "Porsche" savus motorus piegādās "McLaren" vienībai.

Arī vācu izdevums "Bild" pirms kāda laika ziņoja par iespējamo "McLaren-Porsche" savienību, kamēr "Williams" tobrīd tika minēta kā "Audi" iespējamā sadarbības partnere. Tikmēr šobrīd "Audi" vārds jau tiek minēts saistībā ar "Red Bull" komandas nākotni.

Tikmēr novembrī Volfsburgā gaidāma "Volkswagen Group" vadītāju tikšanās, kurā tikšot pieņemti svarīgi lēmumi.

"Paredzam, ka tiks dota zaļā gaisma dalībai augstākajā līgā sākot ar 2026. gadu," raksta "f1-insider.com".

Tiek plānots, ka "Volkswagen Group" izgatavotu jaudas agregātus gan "Audi", gan "Porsche" vajadzībām, un tas, iespējams, tiks darīts sadarbībā arī ar nesen izveidoto "Red Bull" rūpnīcas dzinēju nodaļu "Red Bull Powertrains".

Tiek vēstīts, ka šobrīd nekādi kontrakti vēl nav parakstīti, taču viss izskatās ļoti cerīgi. Tiesa, ne "Red Bull", ne arī "McLaren" šādas sadarbības rezultātā neesot gatavas zaudēt neatkarību. Iepriekš tika ziņots, ka vismaz viens no abiem "Volkswagen Group" brendiem varētu startēt F1 čempionātā rūpnīcas komandas statusā.

Jau pirms vairākiem gadiem varēja notikt "Audi" ienākšana F1 čempionātā, un jau toreiz tika plānota ar "Red Bull". Pēc tam sākās "dīzeļgeitas" skandāls, kas šiem plāniem pārvilka pāri treknu svītru.

"Audi" boss Markuss Doismans no BMW rūpnīcas esot noalgojis inženieri Adamu Beikeru, kurš nozīmēts "īpašu uzdevumu" veikšanai F1 projekta sakarā. "McLaren" F1 komandas vadītājam Adreasam Seidlam šie divi speciālisti ir labi zināmi no laikiem, kad pats strādāja BMW paspārnē. Tāpat Seidls bija "Porsche" komandas vadītājs, kad tā uzvarēja Lemānas 24 stundu sacensībās.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

     [+] [-]

, 2021-10-30 14:29, pirms 2 gadiem
Viss iet un nāk cikliski: varēs atkal saukties Mclaren Porsche kā 80. gados.