Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Krievu F1 pilots Kvjats plāno pāriet uz NASCAR

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievu F1 pilots Kvjats plāno pāriet uz NASCAR
NASCAR ir populārākā autosacīkšu disciplīna ASV. Foto: nascar.com

"Formula 1" testpilots Daņils Kvjats, kuram arī nākamgad nebūs iespējas startēt pasaules čempionāta posmos, vēlas karjeru turpināt amerikāņu NASCAR sacīkstēs un šobrīd meklē iespējas, kā to izdarīt.

Pēc 2020. gada sezonas Kvjatam vairs neatradās iespēja turpināt karjeru "AlphaTauri" komandā, jo viņa vieta tika atdota F1 debitantam Juki Cunodam. Kopš tā laika krievu autosportists strādā par "Alpine" testu un rezerves pilotu, taču nevienā čempionātā šogad nav piedalījies.

Divi citi sportisti, kuri pēc 2020. gada aizgāja no "Formulas 1", jau startē Amerikā. Romēns Grožāns aizvadīja debijas sezonu "IndyCar" seriālā, kur trīs reizes finišēja pirmajā trijniekā, bet kopvērtējumā ieņēma 15. pozīciju, kamēr Kevins Magnusens debitēja "WeatherTech SportsCar" čempionātā, izcīnot vienu uzvaru, kopumā četrās sacīkstēs sasniedzot "Top 3" rezultātus, bet kopvērtējumā vienu posmu pirms sezonas beigām ierindojas ceturajā vietā kopvērtējumā.

Viņu piemēram gatavs sekot Kvjats, bet krievu pilota izvēle kritusi uz NASCAR, kas ir populārākā autosacīkšu kategorija ASV. To pavēstījis Grožāna un Magnusena bijušās komandas "Haas" vadītājs Ginters Steiners. Kā zināms, tās īpašniekam Džīnam Hāsam ir sava komanda arī NASCAR seriālā - "Stewart-Haas Racing".

"Daudzi braucēji grib pamēģināt NASCAR, bet daži pāriet uz "IndyCar" sacīkstēm," saka Steiners. "Tas viņiem ir pamatīgs solis, jo šīs sacīkstes ir pavisam atšķirīgas. Tas būtu tas pats, kas no NASCAR pāriet uz "Formulu 1". Te nav runa tikai par braukšanu vien, bet par visu sistēmu."

Steiners atklāj, ka Kvjats šajā nedēļas nogalē ieradies Martinsvilas trasē, kur svētdien notiks NASCAR "Cup Series" čempionāta priekšpēdējais posms - autosacīkstes "Xfinity 500".

"Miks Šūmahers bija sacīkstēs Teksasā, un Daņils būs Martinsvilā," skaidro Steiners. "Visi, kas dodas uz NASCAR, prasa man, "hej, Ginter, vai nevari mani ar kādu savest kopā?". Daņils piestās, lai paskatītos, vai viņam tur neatrastos kāda interesanta iespēja, jo šobrīd viņš "Formulā 1" nestartē."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...