Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs: "Stundu pēc sezonas beigām uzzināju, ka vairs neesmu F1 pilots"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hārtlijs: "Stundu pēc sezonas beigām uzzināju, ka vairs neesmu F1 pilots"
Brendons Hārtlijs. Foto: Facebook.com/BrendonHartleyMotorsport

Jaunzēlandietis Brendons Hārtlijs F1 pasaules čempionātā aizvadīja vienu sezonu, un tā viņam visticamāk bija pēdējā iespēja sevi pierādīt. Sportists kādā intervijā stāsta, ka par atlaišanu no "Toro Rosso" komandas uzzinājis stundu pēc aizvadītās sezonas beigām.

Hārtlijs "Formulā 1" debitēja 2017. gada rudenī, aizvadot pēdējos četrus posmus "Toro Rosso" sastāvā, bet vēlāk tika pie līguma uz visu 2018. gada sezonu. Lai gan sākums bija cerīgs, visai ātri sāka baumot, ka sportists komandu pametīs, iespējams, pat tikšot nomainīt jau vasarā.

"Bija grūti, jo visvairāk no visa atcerēšos, ka ik reizi, kad ceturtdienā ierados trasē, žurnālisti uzdeva man jautājumus par manu nākotni," stāsta jaunzēlandietis. "Biju aizvadījis vien dažas sacīkstes, un jau tika jautāts, vai gadījumā manai F1 karjerai netuvojas beigas. Sliktākais, ka šajās baumās bija daļa patiesības. Jau pēc dažām pirmajām sacīkstēm atradās cilvēki, kas mani vairs negribēja šajā komandā. Tas bija zināmā mērā šokējoši. Ierados čempionātā ar vērtīgu pieredzi, diviem izcīnītiem pasaules čempiona tituliem FIA WEC seriālā un uzvaru Lemānā, kā arī pirmajos trīs posmos kvalifikācijā divreiz biju pārspējis savu komandas biedru. Bija grūti noticēt, ka jau tobrīd runāja par manis iespējamo nomainīšanu."

Ar punktu gūšanu Hārtlijam nesekmējās. Azerbaidžānā un Vācijā viņš finišēja desmitais, bet sezonas (un visas karjeras) labāko sniegumu parādīja sezonas beigu daļā ASV, kur kvalificējās sestais, bet finišēja devītais. Ar četriem punktiem viņš čempionātu noslēdza 19. vietā, kamēr komandas biedrs Pjērs Gaslī ar 29 punktiem ierindojās 15. vietā.

"Tāpat kā maniem faniem, arī man pašam nebija nojausma, kas notiks tālāk," atceras Hārtlijs. "Tāda ir politika "Formulā 1", nekad nav nekādas skaidrības. Darīju visu, ko varēju. Pēdējā posmā kvalifikācijā uzveicu komandas biedru, bet sacīkstēs svētdien finišēju 12. vietā. Stundu pēc tam gāju uz sapulci un dažas minūtes vēlāk uzzināju, ka vairs neesmu F1 pilots. Neko daudz man neteica. Sapratu, ka jau kopš sacīkstēm Monako bija plāns mani nomainīt. "

Šosezon "Toro Rosso" pilnībā jauns sastāvs, jo Gaslī devies uz "Red Bull", Hārtlijs vietu citā komandā nav atradis, bet viņu vietā stājušies Daņils Kvjats un Aleksandrs Albons.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2019-01-30 20:55, pirms 6 gadiem
Nav jau arī!
Hartlijs ir Hokeja treneris, nevis f1 pilots!

  -3 [+] [-]

, 2019-01-30 20:58, pirms 6 gadiem
Tagad fanojam par Denisu Kvjatu! Mūsejais!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-30 21:54, pirms 6 gadiem
Nav jau arī nekāds lielais brīnums. Hārtlija stāsts par nokļūšanu F1 kopumā labi raksturo Red Bull šī brīža nedienas ar jauno pilotu programmu, nav jauno pilotu, kas varētu pārstāvēt Toro Roso. Pašam Hārtlijam iespēja startēt F1 esot bijis šoks, jo ne viņa vecums, ne tā brīža karjeras ceļš (nestartēšana nevienā formulu čempionātā) vairs neļāva sapņot par F1. Čempionātā izdevās nokļūt tikai tāpēc, ka pēc Verstapena jauno pilotu programmā bija milzīgs robs un no arhīva nācās vilkt ārā pilotus, kam ir F1 pilota superlicences iegūšanai nepieciešamie punkti.
Šī pati situācija ir šobrīd. Gaslī un Verstapens ir Red Bull, kas nozīmē, ka Toro Roso jābrauc mūžīgajam plāksterim Kvjatam un nepieredzējušajam Albonam, kurš vēl 2018. gada sezonas vidū pat lielākajos murgos nevarēja iedomāties, ka 2019. gadā būs iespēja startēt Toro Rosso. Taču Rikiardo došanās uz Renault atkal izcirta robu otrās komandas sastāvā. Nebūtu Albonam izdevies sakrāt superlicences punktus, visticamāk no azotes tiktu vilkti ārā pat aizvēsturiski Red Bull vārdi kā Buemi vai Burdē.
F1 skaistums un posts, kamēr viena komanda pa kaktiem meklē, kas varētu stūrēt mašīnu, citi talanti (Vērlains un Okons) paliek aiz strīpas pārlieku lielas konkurences dēļ.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-31 09:19, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Tagad fanojam par Denisu Kvjatu! Mūsejais!
Kaads muuseejais,tipisks vatans!Krieviem vispaar nav vietas F1!Nav veel attiistijushies meerglji!

     [+] [-]

, 2019-01-31 14:05, pirms 6 gadiem
spriditis1522 rakstīja: Kaads muuseejais,tipisks vatans!Krieviem vispaar nav vietas F1!Nav veel attiistijushies meerglji!
Mēs jau arī no Krievija Imperijas, tipiski mazattīstītie, Eiropas 2 ešelons.