Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens glābsies no soda, izmantojot avārijā bojāto dzinēju

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens glābsies no soda, izmantojot avārijā bojāto dzinēju
Verstapena mašīna pēc avārijas. Foto: planetf1.com

"Honda" rūpnīcas veiktajās pārbaudēs secināts, ka F1 dzinējs, ar kuru Makss Verstapens brauca iepriekšējā posmā Lielbritānijā un cieta avārijā pēc sadursmes ar Lūisu Hamiltonu, nav bojāts tik ļoti, lai to nevarētu turpināt izmantot. Tas, iespējams, paglābs sportistu no starta vietu soda, kas pienāktos, ja vēlāk sezonā tiktu pārsniegts noteikumos pieļaujamais dzinēju skaits.

Verstapens Silvrerstounas trases "Copse" līkumā sāniski ietriecās riepu nožogojumā, izjūtot 51G spēku spēcīgu triecienu. Bija aizdomas, ka negadījumā varētu būt sabojāts dzinējs, tādēļ tas tika nosūtīts uz Japānu, kur veiktas visas nepieciešamās pārbaudes.

"Paldies Dievam, dzinēju atkal varēs lietot," pēc ierašanās Ungārijā uz nākamajām F1 sacīkstēm, apstiprina "Red Bull" komandas pārstāvis Helmuts Marko. "Ja nekādas tehniskas problēmas nesāksies, mēs spēsim pabeigt sezonu ar atļautajiem trīs dzinēju komplektiem, un Makss nesaņems sodu."

Komandas aplēses ir, ka šī avārija izmaksās no 750 tūkstošiem līdz pusotram miljonam eiro. Turklāt vēl arī droši nav teikts, ka motors tiešām būs izmantojams arī sestdien kvalifikācijā un svētdien sacīkstēs, jo vēl galīgās pārbaudes tiks veiktas treniņbraucienos. Avārijā tas tika bojāts daļēji.

"Jaudas agregāts tika nosūtīts inspekcijai uz Sakuru," skaidro "Honda" preses pārstāvis. "Dažas detaļas tika nomainītas, nenoņemot FIA plombes, atļauto noteikumu robežās. Tagad izmantosim šo motoru piektdien treniņbraucienos pilnvērtīgiem testiem, lai pārliecinātos, ka to varēs izmantot arī sacīkstēs."

F1 čempionāta kopvērtējumā pirms sacīkstēm Hungaroringā Verstapens ir tikai astoņus punktus priekšā "Mercedes" pilotam Lūisam Hamiltonam.

Izmantotie resursi:
grandpx.com