Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Porsche" un "Audi" sāk sarunas par pievienošanos F1 čempionātam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Porsche" un "Audi" sāk sarunas par pievienošanos F1 čempionātam
Foto: Red Bull

"Red Bull Ring" trasē, Austrijā pirms nākamā F1 posma plānota tehniskā sanāksme, kurā tiks apspriestas čempionāta nākotne. Tajā piedalīsies arī vairāku lielu autoražotāju vadītāji.

2025. gadā F1 čempionātā tiks ieviesti jauna veida dzinēji, kas nomainīs tagadējos 1.6 litru V6 hibrīda turbomotorus. Pašlaik jau sāktas diskusijas par to, kādam jābūt šim jaunajam motoram.

Visticamāk, jaunais dzinējs būs līdzīgs tagadējam, taču iecere ir samazināt tā sarežģītību un attīstīšanas izmaksas, lai piesaistītu jaunus ražotājus čempionātam. Iespējams, notiks atteikšanās no MGU-H tehnoloģijas (izplūdes gāzu radītā karstuma pārvēršana elektriskajā enerģijā), atstājot krietni vienkāršāko MGU-K (bremzēšanas laikā radītā kinētiskā spēka pārvēršana elektriskajā enerģijā) sistēmu. Tāpat plānots ieviest dažādas standarta detaļas, ko izmantotu visi dzinēju ražotāji.

Tikšanās notiks sestdien, 3. jūlijā un tajā piedalīsies ne vien "Daimler", "Renault", "Ferrari" un "Red Bull", bet arī "Porsche" un "Audi" vadītāji, kas atklāti norāda par "Volkswagen Group" (VAG) interesi saistībā ar dalību F1 pasaules čempionātā. Jau VAG diskutējusi par iespējamo ienākšanu čempionātā, taču līdz šim tas rezultātu nav nesis. Tiesa, pirms "dīzeļgeitas" skandāla VAG bija tuvu tam, lai parakstītu līgumu par dzinēju piegādi "Red Bull" komandai.

Ļoti iespējams, ka no 2025. gada VAG, izmantojot vai nu "Audi" vai "Porsche" zīmolu, kļūs par dzinēju piegādātāju "Red Bull" komandai. Šobrīd tā izmanto "Honda" jaudas agregātus, bet no nākamās sezonas pati pārņems to uzturēšanu un attīstīšanu, lai gan uzlabojumi uz vairākiem gadiem lielā mērā būs apturēti.

Sanāksmē tiks apspriests, kādā virzienā būtu jāiet, domājot par nākamās paaudzes F1 motoru. Zināms, ka tas joprojām būs V6 agregāts, bet, iespējams, aprīkots ar lielāku bateriju, kas ļaus vairāk izmantot atjaunojamo enerģiju. Tāpat tiek apsvērta iespēja F1 formulas aprīkot ar četru riteņu piedziņu - tādā gadījumā priekšējo riteņu piedziņai tiktu izmantota elektriskā enerģija.

Izmantotie resursi:
Motorsport Week – Your daily source of...