Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 varētu parādīties jauna komanda ar pilnīgu dzimumu līdztiesību

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

F1 varētu parādīties jauna komanda ar pilnīgu dzimumu līdztiesību
Foto: racingnews365.com

Bijušais "BAR" komandas līdzdibinātājs Kreigs Poloks vēlas atgriezties F1 ar jaunu komandu, kuras priekšnoteikums būtu pilnīga dzimumu līdztiesība.

67 gadus vecais Poloks, kurš šajā sporta veidā iesaistījās kā 1997. gada pasaules F1 čempiona Žaka Vilenēva menedžeris, šobrīd aktīvi strādā pie projekta ar nosaukumu "Formula Equal" (Formulas vienlīdzība).

Poloks CNN pastāstīja, ka komandas priekšnoteikums ir pilnīga dzimumu līdztiesība, kur pusi no darbaspēka veido sievietes. "Mūsu mērķis ir nodrošināt un radīt iespējas un ceļus, lai sievietes varētu sasniegt augstāko līmeni autosportā," saka Kreigs Poloks. "Koncepcija un ideja ir mēģināt izveidot F-1 komandu, kurā 50 procenti ir vīrieši un 50 procenti sieviešu, kas ir ārkārtīgi grūti izdarāms, ja jums jau ir esoša F-1 komanda. To būtu ārkārtīgi grūti izdarīt ar kādu no esošajām F-1 komandām, tāpēc vieglāk ir izveidot jaunu komandu no nulles. Protams, būtu fantastiski, ja vienu no tās formulām pilotētu sieviete, taču realitāte ir tāda, ka viņai ir jāiegūst noteikts punktu skaits, lai to izdarītu, un tikai tad viņa var iegūt FIA Superlicenci.''

Ziņojumā teikts, ka Poloka mērķis ir piedalīties FIA nesen atklātajā jauno komandu pieteikšanās procesā, lai debitētu F-1 2026.gadā. Viņš atzīst, ka pagaidām cer projektu paturēt slepenībā.

"Ir jābūt ļoti uzmanīgam, ko runāt, bet, jā, varu atklāt, ka mēs esam iesnieguši pieteikumu, un tas ir viss. Mēs intensīvi diskutējam ar, es teiktu, kādu Persijas līča reģiona valsti. Patlaban neesmu tādā situācijā, lai par to runātu un būtu pilnībā atklāts. Tas kļūs zināms tuvākajā laikā. Ceru, ka tas izdosies, jo tas prasa daudz naudas. Tas ir ilgtermiņa projekts, nevis īstermiņa.''

Ja tas izdosies, Poloks apgalvo, ka viņa projekts būs vēsturisks, jo tā būs pirmā F-1 komanda, kas patiešām atrodas ārpus Eiropas. Baumo, ka kandidāta sponsors un atrašanās vieta būtu Saūda Arābijā, neraugoties uz šīs karalistes problemātisko vēsturi attiecībā uz sieviešu tiesībām.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2023-03-29 19:19, pirms gada
Večuks atpalicis no dzīves. Tagad ir moderni neasociēt sevi ar fizioloģisko dzimumu, bet viņam būs sievietes un vīrieši...

  +1 [+] [-]

, 2023-03-29 20:25, pirms gada
Tā nav vienlīdzība.
Ja 80% no indžinieriem un 90% no mehāniķiem ir vìrieši darba tirgŭ, un tu izvēlies dzimumu, nevis dēļ viņu kvalifikācijas, bet lai bŭtu 50/50 tas nav godīgi pret jebkuru.

  +4 [+] [-]

, 2023-03-29 20:32, pirms gada
Kreigs bija neslikts menedžeris, taču problēma, tā, ka vēl BAR laikos viņs negāja līdzi progresam, jā bija supertalantīgs braucējs, jā bija pāris progresīvi inženieri, taču konstruēt mašīnu ļāva cilvēkam no vecā kaluma, kurš dzīvoja CART laiku domāšanā, tāpēc ilgus gadus BAR mašīna tīri tehniski nepārsteidza, aero bija novecojis, kas kopumā principā noraka JV, kurš sakarīgs čalis uzticējās KP.
Ieguldīja arī savu naudu, ideja bija laba, taču nebija savākta lieliska komanda.

Šī KP ideja, tīri ideja ir interesanta un var palīdzēt salasīt sponsorus, vilkt progresīvu ideju, bet ir BET, teikšu kā ir, ja ir laba aerodinamikas speciāliste, kura va likt kloķi večiem, super, taču manuprāt jāņemt tie kas lieliski un lieli profesionāļi savās jomās, sieviete, vīrietis nav nozīmes. Taču, ja galvenais būs 50/50 princips un neviss kvalitāte...nu ideja izgāzīsies.

Lai jau izdodas, taču baigi augstos F1 līmeņa inženierus dažādās komandās nemanu.

  +4 [+] [-]

, 2023-03-29 21:32, pirms gada
Kā var būt dzimumu līdztiesība, ja kāds dabūs darbu, tikai tāpēc, ka vajag aizpildīt noteiktu kvotu vienam dzimumam?

Līdztiesība ir dot iespēju tiem, kas to patiešām ir pelnījuši, un maksāt vienādu algu tiem, kas sniedz vienādu pienesumu.

Šai komandai tad arī rezultāti būs tādi paši. Viņš tiešām domā, ka citas komandas neņemtu sievietes, ja viņas tik tiešām ļautu viņiem izcīnīt labākus rezultātus?

Līdztiesība ir nelikt priekšā kāju kādai cilvēku grupai, ja tā vēlas sasniegt noteiktus mērķus. Te vairāk viss ir jāsāk jau no pamatiem, izglītības. Taču tāpat diez vai būs 50/50 vīriešu sadalījums, jo bioloģiski sievietes vēlas darīt kaut ko citu lielākajā daļā gadījumu.

Nu nav vīrieši un sievietes vienādi, un katram dzimumam ir arī savi izņēmumi, bet tas nenozīmē, ka tagad abi dzimumi ir pilnībā vienādi.

  +4 [+] [-]

, 2023-03-29 21:56, pirms gada
Nu pag, F1 noteikti nav tā vieta kur talantus palaiž garām tikai tāpēc ka sieviete. Ja būtu dāma kas var kosties ar Verstapenu vai vismaz Zhou, viņa noteikti būtu tikusi F1. Vai arī ģeniāla inžiniere vai iestatītāja, kāpēc lai nevarētu tikt kādā komandā normālā konkurencē? Šaubos ka Toto vai Šteiners pateiktu nē tikai tāpēc ka tā ir sieviete.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-29 22:31, pirms gada
Būtu interesanti paskatities. Vienu auto apkopj tikai dāmas bet otru čaļi. Būvē,maina riepas,pilotē utt.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-30 07:23, pirms gada
Ja viņi darbiniekus meklē caur sludinājumiem un konkursiem, tad dzimums nevar būt filtrs, bet neviens neaizliedz uzrunāt ar darba piedāvājumu konkrētas personas. Tas tak nav likuma pārkāpums, ja tu kādam čomam vai paziņai konkrēti piedāvā nākt strādāt uz tavu firmu? Nav jau valsts sektors, kur visam jāiet caur konkursiem. Cits jautājums, vai viņiem jau ir zināmas konkrētas personas, ko uzrunāt...

     [+] [-]

, 2023-03-30 11:56, pirms gada
Ir sievietes kas brauc labāk par vīriešiem.Piemēram Jute Klainšmite,kas uzvarēja Dakaras rallijā