Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Krievu pilots nopērk iespēju veikt testus "Mercedes" F1 komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievu pilots nopērk iespēju veikt testus "Mercedes" F1 komandā
Ņikita Mazepins. Foto: Hitech GP

Krievu autosportists Ņikita Mazepins nopircis sev iespēju šogad aizvadīt testu programmu vadošajā "Formula 1" komandā "Mercedes".

Par Mazepina ienākšanu F1 čempionātā runā jau kādu laiku. Pagājušajā gadā viņa tēvs Dmitrijs Mazepins, krievu miljardieris, bija viens no cilvēkiem, kurš plānoja iegādāties grūtībās nonākušo "Force India" komandu, tomēr viņam tas neizdevās, jo par jauno īpašnieku kļuva kanādiešu uzņēmējs Lorenss Strols, kura dēls jau startē "Formulā 1".

Lai gan Ņikita Mazepins neietilpst nekādās "Mercedes" junioru programmās, viņš radis iespēju ar 2017. gada F1 modeli "W08" šogad aizvadīt testus 12 dienu garumā. Tas ir jaunākais sacīkšu auto, ar ko Mazepinam vai kādam citam ar komandu citādi nesaistītam pilotam var būt iespēja veikt testus.

Zināms arī, ka par Mazepina treneri strādās Estebans Okons, kurš līdz šim startēja "Force India" sastāvā, bet šo sezonu izlaidīs, darbojoties "Mercedes" testpilota postenī.

Interesanti, ka līdzīgi pirms debijas F1 čempionātā iespēja veikt testus ar "Williams" formulu bija Lānsam Strolam. Par testiem toreiz maksāja viņa tēvs, tagad jau "Racing Point" vienības boss.

19 gadus vecais Mazepins pērn aizvadīja labu sezonu GP3 seriālā, kur guva četras uzvaras un kļuva par vicečempionu. Iepriekš viņš vairākus gadus bija "Force India" attīstības programmas pilots. Gaidāmajā sezonā krievu sportistu redzēsim "Formulā 2".

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...