Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs: "Ar šiem monstriem braukt ir ļoti grūti"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs: "Ar šiem monstriem braukt ir ļoti grūti"
Niko Hilkenbergs testē "IndyCar" formulu. Foto: IndyCar Series

"IndyCar" testos šonedēļ piedalījās ilggadējais F1 pilots Niko Hilkenbergs, kurš savu karjeru labprāt turpinātu Amerikā. Vācietis atzīst, ka, lai pienācīgi brauktu ar šo jaudīgo formulu, viņam būs nepieciešams smagāk pastrādāt sporta zālē.

Pēc 2019. gada sezonas Hilkenbergs zaudēja vietu "Renault" komandā un kopš tā laika nav radis iespēju uz pilnu slodzi atgriezties "Formulā 1". Tagad viņš beidzot atzinis, ka karjera pasaules čempionātā visticamāk ir beigusies un ir gatavs pāršķirt jaunu lappusi, startējot "IndyCar" čempionātā.

Šonedēļ Albamā, Barberas trasē viņam iespēju veikt testus deva "McLaren" komanda, kas piedalās ne vien F1 čempionātā, bet arī "IndyCar" seriālā. Testu braucienos piedalījās pieci sportisti, kas iepriekš vēl nav braukuši šajā čempionātā, bet Hilkenbergs bija lēnākais no viņiem.

"Viņam daudz ko nāksies iedzīt," rakstīja vācu izdevuma "Auto Motor und Sport" korespondents Filips Kerners.

Tikmēr pats Hilkenbergs sacīja: "Tā bija laba un piepildīta diena, bet varu apstiprināt, ka ar šiem monstriem ir ļoti grūti braukt. Iespējams, man biežāk nāksies pastaigāt uz sporta zāli. No rīta vajadzēja kādu laiku, lai kokpitā sāktu justies komfortabli, bet pēcpusdienā mani apļu laiki un sniegums uzlabojās."

Zināms, ka 2023. gadā "Arrow McLaren SP" vienība gatavojas visos "IndyCar" posmos startēt jau ar trim formulām, bet jau nākamgad varētu piedāvāt iespēju Hilkenbergam aizvadīt atsevišķus posmus. Drīzumā testos šīs komandas sastāvā piedalīsies arī cits bijušais F1 pilots Stofels Vandūrns, kamēr "IndyCar" pilotam Pato O'Vardam šogad plānoti testi "Formulā 1".

Ātrākais šīs nedēļas testos bija ASV dzīvojošais lietuviešu autosportists Deivids Maļuks, kurš šogad izcīnīja otro vietu "Indy Lights" seriālā. Maļukam ir gan Lietuvas, gan ASV pilsonība.

Izmantotie resursi:
grandprix.com