Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Amerikāņiem tomēr nepietiek naudas "Sauber" komandas iegādei

Juris Grīns
Juris Grīns

Amerikāņiem tomēr nepietiek naudas "Sauber" komandas iegādei
Maikls Andreti. Foto: indycar.com

Sarunas par "Formula 1" čempionāta komandas "Sauber" nodošanu amerikāņu autosporta leģendas Maikla Andreti uzņēmuma īpašumā ir apstājušās, jo potenciālajiem pircējiem nepietiek naudas tās iegādei. Lai gan Andreti būtu summa, par ko pirkt komandu, viņš nevar garantēt to, ka spēs investēt tajā gana lielus līdzekļus sponsoru trūkuma gadījumā.

Daži avoti, ieskaitot bijušo F1 pilotu Ralfu Šūmaheru, vēstīja, ka Andreti jau ir parakstījis līgumu par "Sauber" komandas iegādi, kamēr citi ziņoja, ka sarunas nonākušas strupceļā. Šoreiz taisnība bijusi tiem, kas apgalvoja, ka darījums visticamāk nenotiks.

Respektablais vācu izdevums "Auto Motor und Sport" skaidro, ka "Sauber" cena bijusi 258 miljoni eiro, un Andreti bijis gatavs par šādu summu komandu pirkt. Tomēr zviedru miljardierim Finnam Rausingam, kurš ir komandas galvenais īpašnieks, bija papildus prasība, ko amerikānis nespēj izpildīt. Proti, Rausings prasa Andreti pierādāmi garantēt, ka nākamos piecus viņš varētu atļauties komandā investēt 43 miljonus eiro ik sezonu, ja gadījumā rastos problēmas ar sponsoru piesaisti.

Ja darījums notiktu, Andreti piederētu 80 procenti no komandas, ko savulaik izveidoja šveicietis Peters Zaubers. Šobrīd pārrunas esot pārtrauktas.

Tika ziņots, ka gadījumā, ja "Sauber" nonāks amerikāņu rokās, Valteri Botasa komandas biedrs nākamgad būs Koltons Herta, lai gan "IndyCar" vienam no vadošajiem pilotiem šobrīd vēl nav tik daudz FIA Superlicences punktu, lai viņš drīkstētu piedalīties pasaules čempionātā. Tagad atkal tiek runāts, ka uz 2022. gadu komandai varētu pievienoties ķīniešu pilots Gvanju Žou, kurš pašlaik ir "Formula 2" vicelīderis.

"Sauber" vienība F1 čempionātā piedalās kopš 1993. gada un kādu laiku bijusi arī vācu autoražotāja BMW rūpnīcas komanda. Šobrīd tā startē ar nosaukumu "Alfa Romeo Racing", jo itāļu automobiļu rūpnīca ir tās galvenais sponsors.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...