Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels apsver piedāvājumu startēt Lemānā

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels apsver piedāvājumu startēt Lemānā
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com

Kamēr pēdējās nedēļās tiek baumots par Sebastiana Fetela iespējamo atgriešanos F1 čempionātā, četrkārtējais čempions šobrīd domā par karjeras turpināšanu Lemānas izturības sacensībās. Pastāv pat iespēja, ka nākošgad viņš varētu dalīt vienu mašīnu ar Džensonu Batonu un Robertu Kubicu.

36 gadus vecajam vācu pilotam piedāvājumu izteikusi "Porsche" sadarbības komanda "Jota", kas startē LMP2 prototipu klasē. Vācu izdevums "Auto Motor und Sport" vēsta, ka jau oktobra sākumā Spānijā Fetels varētu piedalīties testu braucienos.

"Nekas vēl nav izlemts vai parakstīts, bet šī lieta ir man prātā," apstiprina Fetels, kurš noslēdza F1 karjeru pēc 2022. gada sezonas. "Man vēl ir laiks, lai izlemtu."

Jau vēstījām, ka Niks de Vrīss nākamgad Izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC), visticamāk, pārstāvēs "Toyota" komandu, kamēr Miks Šūmahers veic pārrunas par startēšanu "Alpine" vienībā, kas nākamgad pievienosies vadošajai klasei.

Fetels gan visdrīzāk neaizvadīs pilnu WEC sezonu, bet gan tieši Lemānas posmu. Pastāv iespēja, ka komandā varētu startēt arī 2009. gada F1 čempions Džensons Batons, kā arī Roberts Kubica. Pērn un šogad Kubica Lemānas trasē LMP2 klasē guva otro vietu, bet kopumā šajā sacīkstē startējis trīs reizes. Batons Lemānā piedalījies divreiz, kamēr Fetelam tā būtu debija.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs