Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Noriss piedzīvoja katra F1 pilota ļaunāko murgu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Noriss piedzīvoja katra F1 pilota ļaunāko murgu"
Foto: Motorsport.com

Lendo Noriss dominēja posmā Krievijā, pirms sacensību norisē iejaucās lietus, un viņš zaudēja iespēju izcīnīt pirmo uzvaru "Formula 1" karjerā. Pēc finiša "McLaren" pilots atzina, ka pieļāvis kļūdu, kad nolēmis laikus nedoties boksos pēc apstākļiem piemērotākām riepām, un to nožēlo.

Noriss mainīgos apstākļos Soču trasē kļuva par kvalifikācijas braucienu uzvarētāju, sacensību sākumā atkrita aiz "Ferrari" braucēja Karlosa Sainsa, taču vēlāk viņu apzina un tuvojās uzvarai. Kad dažus apļus pirms finiša sāka līt, Lūiss Hamiltons laicīgi iebrauca pitstopā un tika pie slapjai trasei paredzētām riepām, bet Noriss komandai pa radio paziņoja, ka boksos noteikti nedosies, nevēlēdamies riskēt ar uzvaras zaudēšanu. Diemžēl laikapstākļi pasliktinājās, trasē noturēties bija arvien grūtāk, Hamiltons viņu panāca un, kad līderis izslīdēja no trases, tika viņam garām, izcīnot 100. uzvaru karjerā. Norisam tikmēr no rokām burtiski izslīdēja iespēja tikt pie pirmās uzvaras.

"Tas bija mans lēmums," neizdevušos stratēģiju komentē 21 gadu vecais Noriss. "Man šķita, ka tā rīkoties būs pareizi. Lai arī, kad trase kļuva slidena, pieļāvu dažas kļūdas, man šķita, ka viss izdosies, jo es spēju noturēties priekšā Lūisam un pat atrauties. Pirms Lūiss devās boksos, ar šīm riepām mierīgi varēja braukt, un man tika teikts, ka lietus nepastiprināsies. Ja tā tas būtu, šis būtu bijis pareizs lēmums, taču kļuva daudz slapjāks nekā mēs, kā komanda, to prognozējām. Ja līdz finišam būtu 20 apļi, varbūt lēmums nebūtu bijis tik agresīvs. Esmu priecīgs par visu šajās sacīkstēs, izņemot šo pēdējo lēmumu, ko centīsimies nekad vairs neatkārtot."

"Williams" pilots Džordžs Rasels kvalifikācijā atzīmējās ar augsto trešo rezultātu, bet sacīkstēs finišēja desmitais, ceturto reizi pēdējo piecu posmu laikā izcīnot punktus. Viņš par Norisa neveiksmi izteicās šādi: "Tas ir katra braucēja lielākais murgs, kad esi vadībā un pēkšņi sākas lietus. Man viņa ir patiesi žēl. Esmu bijis līdzīgā situācijā, zinu, kā tas ir. Bet viņam priekšā vēl daudzas uzvaras."

"Mēs paši nepieļāvām muļķīgas kļūdas un aizvadījām stabilas sacensības," par saviem piedzīvojumiem Krievijas posmā stāsta Rasels. "Domāju, ka ar sliku riepām neko daudz vairāk paveikt nevarējām, varbūt vienīgi, ja būtu nedaudz vairāk lietus. Kopumā sacīkstes nebija sliktas. Ņemot vērā mūsu mašīnas ātrumu, astotā vieta būtu bijis maksimums, ko mēs varētu izcīnīt. Kad uznāca lietus, boksos iebraucām laikus, bet mums patiešām pietrūka ātruma."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...