Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" gatavojas aizliegt Botasam startēt "Williams" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" gatavojas aizliegt Botasam startēt "Williams" komandā
Niks de Vrīss. Foto: fiaformulae.com

"Mercedes" vienība uz nākamo F1 sezonu plāno parakstīt līgumu ar Džordžu Raselu, bet viņa vietu "Williams" komandā atstāt nevis Valteri Botasam, bet gan Nikam de Vrīsam, kurš šobrīd startē "Formula E" pasaules čempionātā, vēsta Itālijas mediji.

Galīgo lēmumu "Mercedes" gatavojas pieņemt vasaras atvaļinājumu laikā, kas sāksies pēc šonedēļ Ungārijā gaidāmā posma, taču tikai retais vairs šaubās, ka Botasa vietā stāsies jaunais un talantīgais Rasels. Lai gan sākotnēji bija ziņots, ka Botass visticamāk atgriezīsies "Williams", kur savulaik uzsāka F1 braucēja karjeru, "Mercedes" šādu iespēju viņam gatavojas bloķēt, lai vietu atstātu savam "Formula E" pilotam De Vrīsam.

26 gadus vecais holandiešu autosportists De Vrīss 2019. gadā kļuva par "Formula 2" čempionu, bet karjeru turpināja "Formula E" seriālā, kur pārstāv "Mercedes" rūpnīcas komandu. Vienu posmu pirms sezonas beigām viņš ir čempionāta līderis.

Respektablā portāla "Motorsport.com" itāļu versija vēsta, ka "Mercedes" vēlas Rasela vietu saglabāt saviem junioru programmas pilotiem, jo citās komandās attīstīt savus jaunos braucējus autoražotājam gluži vienkārši nav. Līdz ar to arī netiks pieļauta Botasa pāriešana uz "Williams". Portāls ziņo, ka izvēle kritusi par labu tieši De Vrīsam, kurš pēdējos gados sevi lieliski parādījis ar augstiem rezultātiem.

Kā kandidāti uz vietu "Williams" pēdējās nedēļās presē minēti arī Niko Hilkenbergs, Daņils Kvjats un Gvanju Žou, kurš ir "Alpine" komandas F1 testpilots. "Mercedes" varētu dot iespēju arī de Vrīsa tagadējam komandas biedram Stofelam Vandūrnam, kurš jau iepriekš startējis "Formulā 1", taču tiek uzsvērts, ka holandietis ir jaunāks un arī uzrāda labākus rezultātus "Formula E" sacīkstēs.

Kas attiecas uz Botasu, pēdējā laikā arvien skaļāk tiek runāts, ka viņš varētu nomainīt veterānu Kimi Raikonenu "Alfa Romeo" sastāvā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...