Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Video: "Mercedes" mehāniķim izdodas atskrūvēt iestrēgušo Botasa riteni

Juris Grīns
Juris Grīns

Video: "Mercedes" mehāniķim izdodas atskrūvēt iestrēgušo Botasa riteni
Botasa iestrēgušais ritenis pitstopa laikā. Foto: Motorsport.com

Pitstopa laikā iestrēgušo priekšējā riteņa uzgriezni, kā dēļ Valteri Botass bija spiests izstāties no "Formula 1" sacensībām Monako trasē, komandai izdevās atgriezt tikai pēc atgriešanās rūpnīcā. "Mercedes" publiskojusi video, kā tas tika paveikts.

Nelielajā video, kas uzņemts ceturtdien komandas bāzē Breklijā, parādīts, kā mehāniķim izdevās atrisināt šķietami nelielo problēmu, kas liedza Botasam sacensībās turpināt cīņu par uzvaru. Riepu maiņas laikā uzgrieznis tika "aprauts", kā rezultātā to nevarēja atskrūvēt ne ar gaisa pistoli, ne arī citiem tobrīd pieejamajiem instrumentiem.

"Riepas nomaiņas process pats par sevi aizņem pusotru sekundi, un tas ir viss," stāsta "Mercedes" galvenais stratēģis Džeimss Voulss. "Šajā laikā tiek atskrūvēts uzgrieznis, nomainīts ritenis un pieskrūvēts atpakaļ. Tas nozīmē, ka kļūdīties ir ļoti viegli, un, ja notiek vismazākā ķibele, tas palielina pitstopa laiku vai arī absolūti katastrofālā gadījumā var notikt šādi."

Problēma radusies, jo riteni mehāniķis mēģinājis atskrūvēt slīpā leņķī, ko jau iepriekš skaidroja "Mercedes" boss Toto Volfs, bet tagad apstiprina arī Voulss.

Lai palīdzētu atgriezt iestrēgušo uzgriezni, palīgā ar saviem instrumentiem boksos Monako sacensību laikā esot ieradusies pat "Ferrari" komanda, taču arī tas nav līdzējis.

  +4 [+] [-]

, 2021-05-28 10:02, pirms 3 gadiem
Skatoties video atcerējos, ka man otrdien paredzēta vizīte pie zobārsta

     [+] [-]

, 2021-05-28 12:51, pirms 3 gadiem
playthegame rakstīja: Skatoties video atcerējos, ka man otrdien paredzēta vizīte pie zobārsta
Novēlu Tev vieglāku un ātrāku procedūru, nekā šīm ritenim

     [+] [-]

, 2021-05-28 13:00, pirms 3 gadiem
playthegame rakstīja: Skatoties video atcerējos, ka man otrdien paredzēta vizīte pie zobārsta
Sakritiiba jeb ne, bet zveeru pie savas dziiviibas, ka man arii - 1.juunijaa!