Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Tagad mums ir iespēja tērēt tikpat naudas, cik visiem citiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Tagad mums ir iespēja tērēt tikpat naudas, cik visiem citiem"
Alonso apspriežas ar konkurentiem. Foto: Motorsport.com

Divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso atzinis, ka plāno turpināt startēt vēl divas vai trīs sezonas, taču nespēj pateikt, vai "Alpine" komanda tik drīz spēs iesaistīties cīņā par uzvarām. Spāņu pilots atzīst, ka līdz tam varētu nākties pagaidīt varbūt par septiņus gadus.

Alonso F1 čempionātā atgriezās pagājušajā gadā. Pērn viņš regulāri guva punktus, vienreiz arī kāpa uz pjedestāla un kopvērtējumā sasniedza desmito vietu. Šogad Bahreinā tika izcīnīta devītā vieta un arī Saūda Arābijā braucējs cīnījās par punktiem, pirms tehnisku problēmu dēļ izstājās. Skaidrs, ka šobrīd komanda vēl nav gatava sacensties par uzvarām, bet Alonso tic, ka tāds brīdis pienāks.

"Es ceru, ka tas notiks iespējami drīz, jo mūžīgi šeit nestartēšu," viņš stāsta intervijā DAZN. "Komandā visi strādā ar pilnu jaudu, un tad jau redzēsim, cik laika tas prasīs. Mēs nezinām, tas notiks divu, trīs, piecu vai septiņu gadu laikā, bet ceru, ka iespējami ātrāk."

Alonso uzsver, ka "Alpine" vienība, ņemot vērā naudas tēriņu ierobežojumus F1 komandām, var atļauties tērēt tikpat, cik uzvarētāji.

"Pēdējos dažus gadus "Renault" ir malušies pa peletona vidu, tāpēc uzskatām, ka šis ir brīdis, lai veiktu izmaiņas un sāktu sapņot lielas lietas," stāsta Alonso. "Tagad mums ir iespēja tērēt tikpat naudas, kā visiem citiem, un vairs nevar būt attaisnojums, ka mums būtu mazāki līdzekļi."

Pats sportists saka, ka vēl jūtas lieliskā formā un neplāno beigt karjeru: "Man vēl ir daudz ko piedāvāt. Šajā brīdī es ļoti izbaudu startēšanu "Formulā 1". Izbaudu ne vien sacīkstes, bet arī aktivitātes ārpus trases. Tāpēc domāju, ka vēl divus vai trīs gadus mēs šeit redzēsim viens otru. Man nekad nav šķitis, ka būšana nedaudz vecākam ir trūkums."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
grandpx.news