Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 personālam 2022. gadā varētu tikt noteikta obligāta vakcinācijas prasība

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Formula 1'' no nākamā gada sākuma varētu noteikt obligātu vakcināciju pret koronavīrusu visam personālam, kas strādās boksu teritorijā.

Lai gan F1 vadītāji ir veiksmīgi aizvadījuši divas kampaņas ''COVID-19'' pandēmijas laikā un nesen varēja atvērt tribīnes un boksus, bažas par Omikrona varianta izplatīšanos ir raisījušas bažas par lielākiem izaicinājumiem nākotnē.

Tas nozīmē ne tikai jautājumus par nākamajām sacīkstēm, jo sagaidāms, ka nākamā gada Austrālijas ''Grand Prix'' būs īpašas loģistikas galvassāpes stingro karantīnas prasību dēļ, bet arī par to, kā nodrošināt, lai tiktu kontrolēti iespējamie slimības uzliesmojumi.

Tā kā vairākas valdības visā pasaulē sāk pieprasīt obligātu vakcināciju, ir apsvērta iespēja noteikt prasību, ka ikvienam, kas piedalās F1 sacensībās, jābūt pilnībā vakcinētam.

Runājot par Abū Dabī posmu, FIA operāciju direktors Bruno Famins, kurš atbild par vadošās organizācijas ''COVID-19'' protokoliem, norādīja, ka šāda ideja tiek izvērtēta.

"Runāt par to, kas notiks nākamgad, vēl ir nedaudz pāragri, jo pirms trim nedēļām mēs visi domājām, ka pandēmija ir gandrīz beigusies un 2022. gads būs tikai atgriešanās pie normālas situācijas," saka Bruno Famins.

"Bet diemžēl ar šo jauno variantu, kas mums ir Eiropā, saslimstība ļoti pieaug un slimnīcas atkal kļūst pilnas. Eiropā katru dienu inficējas simtiem tūkstošu cilvēku, un mums jābūt ļoti uzmanīgiem.”

"Mēs zinām, ka dažās vietās, dažās valstīs, dažos pasākumos obligātā vakcinācija progresē. Tas ir kaut kas, ko mēs varam apsvērt, bet pagaidām vēl nekas nav nolemts."

Tomēr F1 izpilddirektors Stefano Domenikali norāda, ka šī ideja ir pavirzījusies uz priekšu un FIA Pasaules motoru sporta padome ir apstiprinājusi ideju par personāla pilnīgu vakcināciju.

"Ir daudz jautājumu, kas jāapspriež ar komandām. Nākamgad mums atkal būs jārisina ''COVID'' problēma, un tas nebūs viegli. Taču divos pandēmijas gados mēs esam aizvadījuši vairākas superintensīvas sezonas,'' iesāk Stefano Domenikali.

"Noslēdzot sezonu ar 22 sacīkstēm, tas liek mums piesardzīgi optimistiski raudzīties uz to, kādam vajadzētu būt 2022. gada sezonas sākumam, kurā diemžēl ''COVID'' vēl var būt klāt.''

"Taču tā nav nejaušība, ka viena no pēdējām lietām, kas tika apstiprināta pēdējā FIA Pasaules padomes sēdē, piesardzības nolūkos ir visu F1 darbinieku vakcinācija, lai tie varētu atrasties padokā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2021-12-27 08:20, pirms 2 gadiem
Vai šejienes "Lampas" un Spriņģes troļļi var paskaidrot, kā potes izstrādājums var palīdzēt apturēt politiski-ekonomisku afēru, ja pote nestrādā pat pret to, kam tā it kā paredzēta?

  -2 [+] [-]

, 2021-12-27 09:24, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Vai šejienes "Lampas" un Spriņģes troļļi var paskaidrot, kā potes izstrādājums var palīdzēt apturēt politiski-ekonomisku afēru, ja pote nestrādā pat pret to, kam tā it kā paredzēta?
Jau gandrīz divus gadus pārliecinoši dzīvo kā dandālis, bet aizvien gaidi, kad kāds Tev, Visugudrajam, kaut ko spēs izskaidrot?

  +2 [+] [-]

, 2021-12-27 11:48, pirms 2 gadiem
scorpio rakstīja: Jau gandrīz divus gadus pārliecinoši dzīvo kā dandālis, bet aizvien gaidi, kad kāds Tev, Visugudrajam, kaut ko spēs izskaidrot?
Es gan divu gadu garumā tikvien kā redzu "dzīves gudros", kuri spēj tikai apvainot, bet ne konstruktīvi pamatot savus apgalvojumus. Droši vien 3-6 mēnešu regulāra vakcinācija arī vēl ir tikai konspirācija. Laiks jau parāda kas ir kas.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-27 11:54, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Vai šejienes "Lampas" un Spriņģes troļļi var paskaidrot, kā potes izstrādājums var palīdzēt apturēt politiski-ekonomisku afēru, ja pote nestrādā pat pret to, kam tā it kā paredzēta?
Nepalīdz. Sports tam visam strādā kā reklāma priekš masas.
Smieklīgi ir uzskatīt, ka farmācija ir kaut kāda labdarības niša, kur zāļu ražotāji bez maksas izstrādā zāles, lai cilvēki labāk dzīvotu. Bizness(nauda) un korupcija ir pilnīgi visās sfērās, sevišķi farmācijā. Šo jauno vakcīnu var uzskatīt kā netflix/spotify/go3 abonomentu, doma tā pati. Laiž iekšā ķermenim nevajadzīgas substances, vēlāk tās pašas kompānijas pārdot savus ripuļus. Ja kaut viena valdība reāli uztrauktos par cilvēka veselību, tad kā minimums aizliegtu cigaretes, bet bizness pāri visam. Novakcinēt visu populāciju var, bet pabarot nabagos nevar...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja