Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Edijs Džordans: "Eklstonam pienācis laiks aiziet no F1"

Edijs Džordans: "Eklstonam pienācis laiks aiziet no F1"
Bērnijs Eklstons
Foto: AFP/Scanpix

Bērnijam Eklstonam būtu jāatkāpjas no Pirmās formulas vadītajā amata, uzskata raidsabiedrības BBC F1 eksperts Edijs Džordans. Viņš ir pārliecināts, ka 84 gadus vecajam Eklstonam, kurš vada F1 jau kopš 1978. gada, būtu jāļauj kādam pārņemt viņa pienākumus.

F1 īpašnieki "CVC Capital Partners" un "RSE Ventures", strādājot ar investoriem no Kataras, risina sarunas par F1 vadības grožu pārņemšanu.

"Es domāju, ka viņš ir paveicis ievērības cienīgu darbu, taču laiki ir mainījušies un viņam ir pienācis laiks aiziet," norāda Džordans. "Ir nepieciešams F1 nākamajām paaudzēm atstāt labākā stāvoklī. Viņam ir jājautā sev, kad būs pienācis laiks doties prom. Manuprāt, šis laiks ir pienācis."

"RSE Ventures" vada Nacionālās futbola līgas (NFL) kluba Maiami "Dolphins" īpašnieks Stīvens Ross. Viņi plāno pretendēt uz 35,5% "CVC Capital Partners" īpašumā esošās kontrolpaketes F1 piederošajā uzņēmumā. Pēdējā gada laikā Eklstonam ir bijis jācīnās pret apsūdzībām kukuļņemšanā, turklāt radušās nopietnas bažas, ka sporta veids sāk zaudēt savas pozīcijas.

"Šis vīrs ir leģenda," Eklstona nopelnus F1 attīstībā slavē Džordans. "Viņš ir pacēlis sporta veidu absolūti no nekurienes. Taču galu galā viņš nav nemirstīgs. Viņš varbūt tā domā, bet tā nav. Pienāk laiks, kad ir sev jāpasaka - es esmu paveicis visu, ko spēju."

"F1 ir nepieciešams kāds cilvēks ar radikālu pieeju, kas satricinās sporta veidu un ļaus atgriezties pie tā pamatiem," piebildis Džordans.

Bijušais Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Makss Moslijs trešdien izteicās, ka Eklstona loma nemainīsies, ja F1 notiks vadības maiņa.

Izmantotie resursi:
BBC Sport

  +1 [+] [-]

, 2015-06-25 21:13, pirms 9 gadiem
vecais krabis atkapsies tikai katafalka!un neizskatas,ka tas bus tik driz...

     [+] [-]

, 2015-06-25 23:30, pirms 9 gadiem
Tavien izskatas))

  +1 [+] [-]

, 2015-06-26 09:29, pirms 9 gadiem
Kā no kapa izkāpis

     [+] [-]

, 2015-06-26 13:56, pirms 9 gadiem
Toriks21 rakstīja: Kā no kapa izkāpis
Labs! bilde tiešām iespārda!