Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers: "Ietriecos sienā ar 270 km/h lielu ātrumu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers: "Ietriecos sienā ar 270 km/h lielu ātrumu"
Miks Šūmahers pēc avārijas. Foto: Motorsport.com

Miks Šūmahers paziņojis, ka būtu gatavs startēt šovakar gaidāmajā F1 čempionāta posmā Saūda Arābijā, ja komanda viņa sadauzīto mašīnu būtu laikus saremontējusi. "Haas" vadība tomēr pieņēmusi lēmumu nesasteigt ar remontu, jo tas varētu negatīvi atsaukties uz gatavošanos trešajam posmam, kas notiks Austrālijā.

Šūmahers smagu avāriju piedzīvoja kvalifikācijas braucienos, pēc kā tika nogādāts slimnīcā uz pārbaudēm, bet drīz vien palaists atpakaļ uz viesnīcu.

"Haas" vadītājs Ginters Steiners ātri vien steidza paziņot, ka nebūtu jēgas steigties ar mašīnas remontu, lai šodien startētu no boksu celiņa. Viņaprāt, aizsniegties līdz punktiem Džidas trasē būtu grūti, turklāt tas arī būtu risks piedzīvot vēl kādu avāriju, kas savukārt apgrūtinātu darbu pēc tam sekojošajā posmā Melburnā, jo varētu rasties grūtības ar rezerves daļu piegādi.

"Var jau visu nakti strādāt, bet no rīta secināt, ka viss darīts steigā," skaidro Steiners. "Pēc tam tu atjēdzies, ka uz Austrālijas posmu nav pieejamas visas rezerves daļas un nevari startēt, lai gan teorētiski tur izredzes uz labu rezultātu būtu augstākas."

Tikmēr Šūmaheram ar veselību viss ir labi un viņš būtu gatavs startēt, ja komanda šādu iespēju dotu.

"Jā, es būtu gatavs startēt," šodien apstiprināja sportists. "Stāsts ir par rezerves daļu pieejamību, jo mums jāparūpējas, lai mēs varētu piedalīties sacīkstēs Austrālijā. Šajā sezonas laikā ar rezerves daļām ir diezgan grūti. Es to zināju, bet, neskatoties uz to, cerēju, ka varēšu startēt."

Šūmahers arī aprakstīja avārijas brīdi: "Tā bija liela avārija. Dzirdēju, ka tobrīd, kad ietriecos sienā, mans ātrums bijis ap 270 km/h. Tiklīdz izslīdēja aizmugure, zināju, kas notiks. Triecienam biju gatavs. Ja tas notiktu ar ielas mašīnu, sekas būtu sliktas. Laime, ka mūsdienās sacīkšu mašīnas ir tik drošas, tiku cauri sveikā un tagad varu šeit stāvēt bez jebkādām veselības problēmām."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...