Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "F1 tiesneši pieņem lēmumus, balstoties uz pilotu tautību"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "F1 tiesneši pieņem lēmumus, balstoties uz pilotu tautību"
Raikones pa ārmalu apdzen Alonso. Foto: Motorsport.com

Fernando Alonso šosezon atgriezies F1 pasaules čempionātā pēc vairāku gadu pārtraukuma, ko izmantoja, lai izmēģinātu spēkus citās autosporta kategorijās. Spānis atzīst, ka F1 karjeru vajadzējis pārtraukt ātrāk nekā viņš to izdarīja. Tāpat viņš kritizē tiesnešus par pretrunīgiem lēmumiem, kas pat esot balstīti uz pilotu tautību.

Alonso no F1 čempionāta aizgāja pēc 2018. gada sezonas, startējot Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kur arī izdevās uzvarēt, Dakaras rallijā un pat "Indy 500", kur gan pagaidām triumfēt nav sanācis. Šogad viņš atgriezās "Formulā 1" un pārstāv "Alpine" vienību.

Jautāts par to, ko savā garajā F1 braucēja karjerā nožēlo, Alonso intervijā franču izdevumam "L'Equipe" sacīja. "Neko nenožēloju. Lai gan viena lieta gan varbūt ir - es par vēlu aizgāju no F1. Man tas bija jāizdara agrāk. Tagad ir viegli teikt, bet man nevajadzēja gaidīt līdz 2018. gadam. To vajadzēja izdarīt 2015. vai 2016. gadā, divus gadus agrāk, lai izmēģinātu Dakaras ralliju un Lemānu. Jau 2015. gadā tas viss man bija padomā, bet bija nepieciešams laiks, lai šī ideja nobriestu. Varbūt tas prasīja pārāk ilgu laiku."

Šobrīd Alonso F1 čempionātā izskatās ar visu apmierināts, lai gan "Alpine" komanda pagaidām vēl nespēj viņam piedāvāt uzvarēt spējīgu mašīnu. Divkārtējais F1 čempions vienīgi ne reizi vien sūdzējies par tiesnešu izdarītajiem lēmumiem.

"Es vienmēr esmu centies cīnīties pret netaisnību," saka Alonso. "Tas, kas tagad notiek, nav nekas jauns, tā ir bijis arī iepriekš. Vienmēr ir pieņemti pretrunīgi lēmumi, balstot tos uz pilotu nacionalitāti. Atceros, kad cīnījos par titulu pret "Red Bull" komandu, mēs zinājām, ka viņiem ir kustīgs antispārns, bet bija nepieciešamas piecas vai sešas sacīkstes, pirms to aizliedza. Tas bija 2012. gadā, kad zaudēju čempionātā par trim punktiem."

Arī aizvadītajā posmā Ostinas trasē Alonso nebija mierā ar to, ka Kimi Raikonens viņu apdzina, mazliet izbraucot no trases, bet tiesneši nelika "Alfa Romeo" pilotam atdot pozīciju atpakaļ.

"Tas bija viņu lēmums un nākas ar to samierināties," saka Alonso. "Tāds pats gadījums bija pirmajā aplī, kad Noriss 12. aplī bija iekšmalā, apdzina Sainsu, bet Sainss izbrauca no trases, atguva pozīciju, un viņam nācās to atdot. Tad sacīkšu beigu daļā, kad apdzinu Džiovinaci otro reizi, 12. līkuma iekšmalā biju es, bet viņš bija spiests izbraukt no trases un atguva pozīciju, ko tomēr bija spiests atdot atpakaļ. Tā tas ir vienmēr, ka, ja esi iekšmalā, otrs tiek spiests izbraukt ārmalā. Otram ir jāizlemj, vai nu piebremzēt, vai arī turpināt braukt ar pilnu gāzi, bet izbraukt ārpus trases. Tā izdarīja Sainss, Džiovinaci un es, un mums savas pozīcijas bija jāatdod, bet Raikonenam to nelika darīt. Tāpēc es saku, ka tiesnešu lēmumos ir pretrunas."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2021-10-26 17:09, pirms 2 gadiem
Drīzāk jau Alonso kremt fakts, ka Kimi ar nosacīti švakāku vāģi viņu apdzina, turklāt šis gadījums ievērojami atšķīrās no pārējiem viņa pieminētajiem. Kimi formāli izbrauca no trases, jā, bet tikai tāpēc, ka Alonso viņam neatstāja vietu, un abas mašīnas kādu brīdi brauca ripuli ripulī, pašķīda arī kaut kādas detaļas, kamēr pārējos gadījumos kontakta nebija, un citi piloti izbrauca daudz tālāk ārā no trases nekā Kimi Alonso apdzīšanas brīdī. Tieši ar to arī šī epizode atšķīrās no pārējām Alonso pieminētajām, un tiesneši pieņēma pareizu lēmumu. Tāpēc Alonso gaudām par Kimi veikto apdzīšanu nav nekāda pamata.

     [+] [-]

, 2021-10-26 18:33, pirms 2 gadiem
denebs rakstīja: Drīzāk jau Alonso kremt fakts, ka Kimi ar nosacīti švakāku vāģi viņu apdzina, turklāt šis gadījums ievērojami atšķīrās no pārējiem viņa pieminētajiem. Kimi formāli izbrauca no trases, jā, bet tikai tāpēc, ka Alonso viņam neatstāja vietu, un abas mašīnas kādu brīdi brauca ripuli ripulī, pašķīda arī kaut kādas detaļas, kamēr pārējos gadījumos kontakta nebija, un citi piloti izbrauca daudz tālāk ārā no trases nekā Kimi Alonso apdzīšanas brīdī. Tieši ar to arī šī epizode atšķīrās no pārējām Alonso pieminētajām, un tiesneši pieņēma pareizu lēmumu. Tāpēc Alonso gaudām par Kimi veikto apdzīšanu nav nekāda pamata.
Tieši to pašu visu nodomāju lasot rakstu. Viņam ar Kimi pat bija kontakts, bet citos gadījumos nebija. Tas kā viņš apdzina Džiovinaci... tur vispār viņš nahaļna ieleca iekšmalā un Džio nebija nemaz kur likties, lai neuztaisītu avāriju.