Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Hamiltonam neizdevās mani iebiedēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Hamiltonam neizdevās mani iebiedēt"
Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Kopš pagājušā "Formula 1" posma, kas norisinājās Silverstounas trasē, nerimst diskusijas par Lūisa Hamiltona un Maksa Verstapena sadursmi sacensību sākumā. Par vainīgu negadījuma izraisīšanā tiek uzskatīts Hamiltons, kurš pēc konkurenta izsišanas no trases vēlāk guva uzvaru, bet Verstapens atzīst, ka šādā veidā viņu nav izdevies iebiedēt.

Pirms pagājušajā svētdienā notikušajām "Grand Prix" sacensībām sezonas kopvērtējumā Verstapens bija 33 punktus priekšā septiņkārtējam pasaules čempionam, bet tagad pārsvars sarucis līdz astoņiem punktiem. Šāda negadījuma izraisīšana ir viens no veidiem, kā mēģināt nolikt Verstapenu "pie vietas" - Hamiltons jau iepriekš bijis pazīstams kā pilots, kurš psiholoģiski cenšas ietekmēt galvenos konkurentus, dažkārt arī sacenšoties tiem pāri riska robežai.

"Mani nesanāk iebiedēt," brīdina Verstapens. "Es nepievēršu nekādu uzmanību psiholoģiskajām spēlītēm. Vienīgais, ko daru, koncentrējos uz trasi, cik vien labi to spēju. Viss pārējais man nav būtisks. Tomēr es arī negribu izteikt kādas prognozes par šo sezonu, to ir grūti izdarīt, jo daudz kas var notikt."

Runājot par to, kādas viņam ir koleģiālās attiecības ar Hamiltonu, Verstapens sacīja: "Mūsu starpā ir savstarpēja cieņa. Vienkārši mēs dzīvojam atšķirīgas dzīves, tāpēc tas ierobežo iespējas satikties ārpus trases."

Hamiltons sacīkšu trasēs bieži redzams ierodamies dizaineru drēbēs, arī ārpus sacīkstēm viņš apmeklē dažādus modes pasākumus, padziļināti interesējas par mūziku, kā arī bieži izklaidējas dažādu slavenību kompānijās. Verstapens ir pilnībā pretējs šim tēlam.

"Es nevazātos apkārt ar slavenībām, lai tādā veidā uzturētu savu tēlu," stāsta Verstapens. "Ar dažiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem var uzturēt labus kontaktus un izveidot draudzību, bet es tiktos tikai ar tiem, ko uzskatu par draugiem. Es nesauktu viņus par saviem čomiem, ja viņi tādi nav, bet gan vienkārši slaveni cilvēki. Man patīk pavadīt laiku ar ģimeni un reāliem draugiem. Es nepavadu daudz laika "Twitter" vai "Instagram", skatoties, cik man ir sekotāju vai, cik daudzi nolaikojuši manus ierakstus. Mani tas neinteresē. Kad esmu Holandē, kas nav bieži, lielākoties laiku pavadu mājās ar ģimeni un draugiem."

Savukārt jaunajiem F1 pilotiem Verstapens rekomendē šādu pieeju domāšanai: "Esi tas, kas tu esi. Tev jātic, ka esi ātrākais pilots no visiem. Tev jādomā, ka visi pārējie ir lēnāki. Bet nekad nedrīksti domāt, ka esi pietiekami labs."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2021-07-28 08:33, pirms 3 gadiem
Hamiltons ar šo avāriju pēc būtības parāva vaļā pandoras lādi, pieļauju ja titula izcīnīšanai Vestapanem vajadzēs viņu izsist no trases nepakautrēsies to izdarīt, labāk saņemt sodu un dabūt titulu nevis cīņa to zaudēt, taču tā ari ir cīņa.

     [+] [-]

, 2021-07-28 11:04, pirms 3 gadiem
Autors pats šo faktu izdomāja vai kā?

     [+] [-]

, 2021-07-28 18:30, pirms 3 gadiem
Zombijs rakstīja: Hamiltons ar šo avāriju pēc būtības parāva vaļā pandoras lādi, pieļauju ja titula izcīnīšanai Vestapanem vajadzēs viņu izsist no trases nepakautrēsies to izdarīt, labāk saņemt sodu un dabūt titulu nevis cīņa to zaudēt, taču tā ari ir cīņa.
Un, ja sods būs, kā MŠ?