Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Medijs: Botass pametīs "Mercedes", viņa vietā startēs Rasels

Juris Grīns
Juris Grīns

Medijs: Botass pametīs "Mercedes", viņa vietā startēs Rasels
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Krievijas televīzijas kanāls "Match TV" nācis klajā ar informāciju, ka jau pieņemts "Mercedes" komandas lēmums par līguma nepagarināšanu ar pašreizējo pilotu Valteri Botasu, un viņa vietā 2022. gadā plānots pie sacīkšu auto stūres laist Džordžu Raselu.

Svētdien notikušās Monako "Grand Prix" translācijas laikā šādu informāciju, balstoties uz sev zināmu avotu, pauda komentētājs Aleksejs Popovs.

"Es neatklāšu, kas ir avots," viņš sacīja. "Bet Monako braucēju parkā parasti par šādām tēmām ir daudz sarunu. Viņi man teica, ka Rasels dodas uz "Mercedes", lai startētu tur vismaz divus gadus, un ne Hamiltona vietā. Faktiski tas jau ir izlemts."

Popovs arī izteicās, ka Botass tikmēr nākamgad varētu nomainīt Raselu "Williams" komandā, kur startēja pirms pievienošanās "Mercedes".

"Tas ir tikai mans minējums," sacīja Popovs. "Bet tas, ka Rasels brauks "Mercedes" komandā, ir gandrīz noteikti."

Viņš piebilst: "Botass jau šobrīd ir bezcerīgi tālu aiz Hamiltona un Verstapena. Viņš ir pilnīgi izkritis no cīņas par titulu. Pat Lendo Noriss ir viņam priekšā. Viss norāda uz to, ka šis ir viņa pēdējais gads "Mercedes" sastāvā."

Tāpat šomēnes internetā parādījās paša Valteri Botasa sludinājums, ka viņš pārdot savu privāto "Mercedes" ielas auto. Līdzīgi pirms kāda laika rīkojās Sebastians Fetels, pārdodot savus "Ferrari", pirms kļuva zināms par vācieša došanos prom no šīs komandas. Tiek ziņots, ka par iegūto naudu Botass plāno veikt uzlabojumus savā kartinga trasē Lahti pilsētā. Auto vērtība ir 190 tūkstoši eiro.