Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns: "Moslijs gribēja izslēgt "McLaren" no F1 čempionāta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns: "Moslijs gribēja izslēgt "McLaren" no F1 čempionāta"
Bernijs Eklstouns (no kreisās) un Makss Moslijs pagājušā gadsimta septiņdesmitajos. Foto: Flat Out Films

Bernijs Eklstouns vadīja F1 pasaules čempionātu laikā, kad Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents bija nu jau aizsaulē esošais Makss Moslijs. Eklstouns kādā intervijā dalījies pārdomās un atmiņās par savu laikabiedru.

Moslijs bija FIA prezidents no 1993. līdz 2009. gadam, bet F1 čempionātā strādāja jau krietni pirms tam, tostarp bija komandas līdzīpašnieks. Šonedēļ viņš 81 gada vecumā atstāja šo pasauli.

"Es runāju ar viņu dažas dienas pirms tam," stāsta 90 gadus vecais Eklstouns. "Viņš nebija labā formā. Es jutos slikti, kad bija jājautā viņam, kā klājas? Tāpēc dažreiz vaicāju, vai viņi tevi jau ir salāpījuši? Tā mēs kopā jokojām. Viņš zina, ko es jutu."

Viena no Moslija skaļākajām darba tēmām bija "spiegu lietas" skandāls 2007. gadā, kad pie viena no "McLaren" darbiniekiem tika atrasti dokumenti ar detalizētu informāciju par tās sezonas "Ferrari" sacīkšu mašīnu. Togad abas vienības spraigi sacentās par čempiontitulu. "McLaren" toreiz saņēma lielu naudas sodu un tai tika atņemti punkti Konstruktoru kausā.

"Kad tas viss notika, Makss gribēja izmest "McLaren" no čempionāta uz diviem gadiem," atklāj Eklstouns. "Es teicu, ka viņš tā nedrīkst rīkoties, jo, ja viņš tā izdarīs, "McLaren" būs prom uz visiem laikiem. Viņi nekad neatgrieztos. Viņi nevarētu aizvērt komandu un tad atkal to pēkšņi atvērt. Tādēļ teicu, ka labāk sodīsim viņus ar tādu naudas apjomu, kādu viņi nopelnītu nākamajos divos gados. Es veicu aprēķinus un teicu Maksam, ka sodam jābūt 100 miljoniem ASV dolāru, un viņš tā arī izdarīja."

Eklstouns atzīst, ka ar Mosliju iepazinies pirms vairāk nekā 50 gadiem, kad viņš pirmo reizi ieradās "Formulā 1", tolaik esot viens no "March" komandas dibinātājiem: "Patiesībā mēs nedaudz bijām kā brāļi. Mūsu starpā bija maz noslēpumu. Visu, ko vajadzēja pateikt un izdarīt, mēs arī darījām. Kad bija kādas nesaskaņas, tās nebija īstas nesaskaņas, tās bija tādas nesaskaņas, kādas ir starp draugiem."

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...