Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ralfs Šūmahers: "Verstapenam nav izredžu kļūt par čempionu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ralfs Šūmahers: "Verstapenam nav izredžu kļūt par čempionu"
Azerbaidžānā Verstapenam uzvaru atņēma plīsusi riepa. Foto: Motorsport.com

Bijušais F1 pilots Ralfs Šūmahers uzskata, ka Lūiss Hamiltons šobrīd bauda tādas tehniskās priekšrocības, ka Maksam Verstapenam vairs nav izredžu bez īpašas veiksmes šogad kļūt par pasaules čempionu.

Lai gan Verstapens šobrīd vēl bauda astoņu punktu pārsvaru kopvērtējumā, Hamiltons ir uzvarējis iepriekšējos divos posmos Brazīlijā un Katarā, turklāt izdarot to pārliecinošā veidā. Atlikušas sacīkstes vairs tikai Saūda Arābijā un Abū Dabī, un tiek prognozētas, ka šajās trasēs Hamiltons īpaši varēs baudīt priekšrocības, ko sniedz "Mercedes" formulas ātruma pārspēks garajās taisnēs.

"Šobrīd "Mercedes" ir daudz stabilāks ekipējums," kanālam "Sky Deutschland" saka Ralfs Šūmahers, gan norādot, ka Verstapens šajā cīņā piekāpsies ne tāpēc, ka Hamiltons būtu talantīgāks pilots. "Makss atdod visu un lieliski parāda, cik labs braucējs viņš ir. Tomēr normālos apstākļos viņam šogad nav izredžu kļūt par čempionu."

Šūmahers atgādina par vairākām neveiksmēm, ko Verstapens šogad piedzīvojis, sevišķi posmā Azerbaidžānā, kur plīsušas riepas dēļ tika zaudēta faktiski droša uzvara, tāpat negadījumi Silverstounā un Ungārijā.

"Varbūt pēdējos posmos viņš piedzīvos veiksmi, kas līdz šim ir pietrūkusi," saka Šūmahers. "Ja viņam šī veiksme būtu bijusi kopš sezonas sākuma, viņš jau šobrīd būtu pasaules čempions."

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

  -2 [+] [-]

, 2021-11-25 09:21, pirms 2 gadiem
"RedBull ir ievērojami ātrāka formula", "Mercedes jau vispār nestrādā pie šīs formulas uzlabošanas"...kam vēl ir kāds "eksperta" cienīgs citāts?
...bet Toto Volfs taču tā teica, varam ticēt viņam tikpat ļoti kā Latvijas valdībai!

  -2 [+] [-]

, 2021-11-25 09:39, pirms 2 gadiem
Ir video pierādījumi tam kā Hamiltona antispārns kustas Brazīlija, tieši apdzenot Maxi. Līdz ar to, kā minimums viņiem nāksies to detaļu aizvākt, lai pārbaudē neuzrauj. Jo pagaidām, tas ir lietots tikai Brazīlijā. Līdz ar to, visādi atkal tie pārsvaru var iegrozīsies. Nekas nav beidzies.

     [+] [-]

, 2021-11-25 10:20, pirms 2 gadiem
F1ksais rakstīja: "RedBull ir ievērojami ātrāka formula", "Mercedes jau vispār nestrādā pie šīs formulas uzlabošanas"...kam vēl ir kāds "eksperta" cienīgs citāts?
...bet Toto Volfs taču tā teica, varam ticēt viņam tikpat ļoti kā Latvijas valdībai!
Es domāju, ka katrs, kurš seko līdzi F1 saprot, ka šogad svaru kausi nosveras par labu te vienai komandai, te otrai.
Jā, šobrīd pārsvars atkal ir Mercedes, bet sezonas gaitā bijuši vairāki periodi, kad nospiedošs pārsvars ir bijis Red Bull.
Sezonai noslēdzoties mēs visi atcerēsimies galvenokārt pēdējos posmus, kur dominējis Mercedes.
Jāatceras, ka sezonas griezumā vēl aizvien Maksim ir izteikts pārsvars vadībā pavadīto apļu skaitā.

     [+] [-]

, 2021-11-25 10:22, pirms 2 gadiem
Verstapenam pietiek ar uzvaru vienā no posmiem un otro vietu otrajā no tiem, lai kļūtu par čempionu. Tas nav nekas neizdarāms. Turklāt neviens vien ir minējis, ka nevar izslēgt Sennas/Prosta izgāja atkārtošanos

  -1 [+] [-]

, 2021-11-25 13:00, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Es domāju, ka katrs, kurš seko līdzi F1 saprot, ka šogad svaru kausi nosveras par labu te vienai komandai, te otrai.
Jā, šobrīd pārsvars atkal ir Mercedes, bet sezonas gaitā bijuši vairāki periodi, kad nospiedošs pārsvars ir bijis Red Bull.
Sezonai noslēdzoties mēs visi atcerēsimies galvenokārt pēdējos posmus, kur dominējis Mercedes.
Jāatceras, ka sezonas griezumā vēl aizvien Maksim ir izteikts pārsvars vadībā pavadīto apļu skaitā.
Atceros ne tik sen jau rakstīji kad Red Bull dominē un Verstappens jau ir chempions... Godīgi sakot Verstappenam sezonas garumā nebija tik dominējošā mašīna kā tagat Hamiltonam, kur vienkārši nekādu shansu, man liekas Verstappenam pēc qataras pat asaras saskrēja acīs, puika saprot sansu ir ļoti maz palicis uz titulu, ja nu tikai kāda ķibele Hami piemeklē ko arī novēlu, par jaunu Chempionu!

     [+] [-]

, 2021-11-25 13:17, pirms 2 gadiem
crushader rakstīja: Atceros ne tik sen jau rakstīji kad Red Bull dominē un Verstappens jau ir chempions... Godīgi sakot Verstappenam sezonas garumā nebija tik dominējošā mašīna kā tagat Hamiltonam, kur vienkārši nekādu shansu, man liekas Verstappenam pēc qataras pat asaras saskrēja acīs, puika saprot sansu ir ļoti maz palicis uz titulu, ja nu tikai kāda ķibele Hami piemeklē ko arī novēlu, par jaunu Chempionu!
Ja paseko līdzi F1 apskatniekiem/žurnālistiem, tad reti kurš pēc Meksikas GP domāja savādāk. Red Bull bija pārliecinoši labāki gan ASV (kas skaitījās Hamiltona trase), gan Mehiko un vairums jau izteicās, ka visticamāk, ka čempions ir zināms. Jo nekas neliecināja, ka kaut kas varētu mainīties par labu Mercedes.
Kas notika pēc tam - Brazīlijā? Pirmkārt lielu lomu noteikti spēlē jaunais motors, otrkārt izcilu sacīksti aizvadīja pats Luiss (lai kāds būtu Tavs pārsvars taisnēs, no pēdējās vietas līdz pirmajai ir jāprot aizcīnīties).
Tieši šo šūpoļu dēļ es vēl neteiktu hops, ka Hamiltons tiešām vinēs nākamos divus posmus. Tik pat labi Red Bull nākamajā posmā kaut ko var izvilkt no azotes. Ne vienu reizi vien šogad Red Bull bijuši labāki trasēs, kas ir idejiski piemērotas meršiem. Un otrādi.
Ja Mercedes pēkšņi varēja atdzimt kā fēniks no pelniem, kapēc, lai to nevarētu buļļi?
Bet pēc potenciāla patreiz tiešām Luiss izskatās labās pozīcijās.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-25 13:33, pirms 2 gadiem
ehh nebutu tas Baku atgadijums, cempions jau butu zinams

     [+] [-]

, 2021-11-25 14:53, pirms 2 gadiem
Nu nezinu, nezinu vai tiešām Mercedess ir tik nospiedošs pārsvars. Man šķiet šosezon izteikti visām komandām ir gājis gan uz augšu, gan tik pat strauji uz leju.
Jā, piekrītu, kad HAM Brazīlijā bija pārāks, bet nākošajā posmā Verstapens ar gana ātri tika visiem garām un pat brīžiem samazināja atstatumu līdz HAM. Kā arī neskaitot pēdējo ātro apli ar mīkstajām riepām, arī pirms tam sacīkstes otrajā daļā viņam piederēja ātrākais aplis. Tā kā HVZ kā beigās vēl viss būs.