Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Ar Verstapena stratēģiju Hamiltons finišu nesasniegtu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Ar Verstapena stratēģiju Hamiltons finišu nesasniegtu"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Savienoto Valstu "Grand Prix" izcīņā guvis otro vietu, britu pilots Lūiss Hamiltons atzinis, ka "Red Bull" komanda un tās pilots Makss Verstapens Ostinas trasē gluži vienkārši bija ātrāki, tāpat "Mercedes" vienības zvaigzne prognozē sev grūtus brīžus nākamajās sacīkstēs Meksikā un Brazīlijā.

Hamiltons Ostinas trasē no otrās pozīcijas statā izrāvās vadībā, bet pirmo pitstopu veica vēlāk, atkrītot aiz Verstapena. Arī otro boksu apmeklējumu Verstapens veica laicīgāk, tādā veidā iegūstot pārsvaru, ko Hamiltons gan spēja sadeldēt, taču līdz uzbrukumam līderim nenonāca.

"Mērķis bija tikt vadībā un beidzot man padevās labs starts, par ko biju patiesi priecīgs," saka Hamiltons, kurš tagad čempionātā ir jau 12 punktus aiz Verstapena. "Pēc tam uzdevums bija braukt tīri un saglabāt pirmo pozīciju, kas kādu laiku šķita īstenojams, bet viņi izrādījās pārāk ātri. Viņi bija ātrāki par mums visu nedēļas nogali un ar visa veida riepām. Es izdarīju visu, ko varēju, ar to, kas man bija pieejams."

Nākamie divi "Formula 1" posmi risināsies Meksikā un Brazīlijā, kur "Red Bull" komanda tiek uzskatīta par favorīti. Arī Hamiltons prognozē, ka Mehiko un Sanpaulu trasēs viņa "Mercedes" formula nebūs tik ātra kā Verstapena mašīna.

"Šobrīd es par to vēl daudz neprātoju," saka Hamiltons. "Man jāpriecājas par to, ko paveicu Ostinā un jādzīvo šim brīdim. Diemžēl mēs nebijām tik ātri, lai uzvarētu sacīkstēs, bet jāiet tālāk un katras sacensības jāvērtē individuāli. Nākamie divi posmi notiks trasēs, kur "Red Bull" komanda ir ļoti spēcīga. Mums jāparūpējas par to, ka savu darāmo paveicam labāk par viņiem un jāpacenšas būt maksimāli tuvu snieguma ziņā."

Arī "Mercedes" vadītājs Toto Volfs atzinis, ka "Mercedes" mašīnas Amerikā nebija pietiekami ātras, turklāt arī konkurentu stratēģija bijusi neatkārtojama.

"Varējām redzēt, ka tiek izmantotas atšķirīgas stratēģijas," komentē Volfs. "Kad Makss brauca pēdējo ciklu, varēja novērot, ka viņš bija bija mācījies no tā, kas bija pirms pēdējā pitstopa, un sataupīja riepas, no kurām beigās vēl kaut kas bija palicis. Bet jāatzīst, ka mēs zaudējām, jo mūsu mašīna vienkārši nebija pietiekami ātra līdz pirmajiem pitstopiem. Mēs nevarējām doties boksos ātrāk, jo tie dati, kas mums bija pieejami, liecināja, ka tādā gadījumā ar diviem pitstopiem līdz finišam netiksim. Bet Lūiss brauca lieliski."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...