Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Hamiltons vairs nedod "Mercedes" komandai nekādu labumu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Hamiltons vairs nedod "Mercedes" komandai nekādu labumu"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Bijušais "Formula 1" čempions Žaks Vilnēvs uzskata, ka "Mercedes" komandai Lūiss Hamiltons vairs nedod lielu labumu, tāpēc drīzumā viņa vietā, visticamāk, startēs cits pilots. Kanādietis arī nosoda to, ka Hamiltons vēlas pelnīt arvien vairāk, bet strādāt mazāk nekā līdz šim.

"Mercedes" sastāvā Hamiltons par pasaules čempionu kļuvis jau sešas reizes. Komanda šobrīd ir izteikti populārākā, bet Vilnēvs uzskata, ka vēl viens tituls no britu pilota puses "Mercedes" atpazīstamībai nekādu ieguvumu nedotu.

"Manuprāt, "Mercedes" jau ir sasniegusi savu virsotni mediju uzmanības un prestiža ziņā," intervijā franču televīzijai "Canal+" sacīja Vilnēvs. "Ja Hamiltons vēlreiz uzvarēs, šajā ziņā tas neko vairāk nedos. Protams, tas, ka viņš startē "Mercedes", komandai nekādā veidā nekaitē, bet publikas acīs galvenokārt aug paša Hamiltona, nevis "Mercedes" prestižs. "Mercedes" ļoti par labu nāktu tas, ka viņi uzvarētu ar kādu citu pilotu."

Tikai februārī "Mercedes" noslēdza jaunu līgumu ar Hamiltonu uz šo sezonu, un tas bija ļoti netipiski, jo parasti šādi kontrakti tiek parakstīti daudz ātrāk un uz garāku termiņu.

"Ir skaidri redzams, ka abas puses nav spējušas vienoties," saka Vilnēvs. "Cik mēs zinām, Hamiltons vēlējās strādāt mazāk, bet saņemt vairāk, taču parasti tā tas nenotiek."

Tas, ka "Mercedes" iekšienē briest kādas pārmaiņas, uzskata arī bijušais F1 pilots Karuns Čandoks, kurš bieži publicējas kā aizkulišu notikumu eksperts: "Komandā notiek kaut kas, par ko viņi mums nestāsta. Tas nav ierasts, ka pasaules čempions ir pēdējais pilots, kurš tiek pie līguma, un tas nav ierasts, ka labākajā komandā ir brīva vieta līdz februārim."

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates | Latest F1...