Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" pēdējā cerība - Hamiltonam startā jāapdzen Verstapens

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" pēdējā cerība - Hamiltonam startā jāapdzen Verstapens
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas galvenais tehniskais speciālists Džeimss Elisons atzīst, ka kopā pirmajiem treniņbraucieniem Ostinas trasē savu mašīnu veiksmīgāk izdevies noregulēt "Red Bull" vienības inženieriem, ar ko arī izskaidrojams Lūisa Hamiltona ātruma kritums un Maksa Verstapena uzvara Savienoto Valstu "Grand Prix" kvalifikācijā.

Kā vēstīts, pirmajā treniņsesijā "Mercedes" pilotiem bija aptuveni sekundes pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, taču otrajā un trešajā sesijā jau ātrākais bija "Red Bull" braucējs Serhio Peress, kamēr kvalifikācijā uzvarēja Verstapens. Hamiltons ieņēma otro vietu, bet Peress sacīkstes sāks no trešās pozīcijas.

"Kvalifikācijā braucām ar ļoti līdzīgiem regulējumiem kā pirmajos treniņbraucienos, bet "Red Bull" komanda līdz šim aizvadījusi labāku sacīkšu nedēļas nogali no mašīnas attīstīšanas viedokļa," skaidro "Mercedes" tehniskās nodaļas viens no vadītājiem, Džeimss Elisons. "Pēc pirmā treniņa mūsu cerības bija ļoti lielas, otrajā treniņā sniegums vairs nebija tik labs un tā tas turpinājās arī vēlāk. Vienubrīd bijām pašā augšā, bet ne tā, kā tas ir bijis citos posmos šajā gadā."

Taujāts par to, ka Hamiltonam būs jācīnās pret abiem "Red Bull" pilotiem, jo Peress kvalificējies trešajā pozīcijā, Elisons sacīja: "Ja mums startā izdotos nokļūt viņiem abiem priekšā, tas mums dotu zināmu aizsardzību no stratēģijas viedokļa, tomēr "divi pret vienu" vienmēr būs izdevīgāka pozīcija. Jāpaļaujas uz to, ka tiksim priekšā, tad Lūiss zinās, ko darīt tālāk. Viņš šo trasi pazīst ļoti labi un, iespējams, labāk par visiem prot sataupīt riepas."

Pirms kvalifikācijas bija novērojams, ka mehāniķi aktīvi darbojas pie Verstapena formulas. Izrādās, bija radusies plaisa viņa formulas aizmugurējā antispārnā.

"Visu laiku kaut kas notiek, nekad nav tā, ka kāda sesija tiktu aizvadīta bez satraukumiem," saka komandas boss Kristians Horners. "Es nezinu, varbūt Makss kaut ko bija aizķēris, jo nekur citur mašīnai bojājumu nebija. No FIA ieguvām atļauju pārliecināties par abu mašīnu drošību."

Vertsapens saka, ka satraucies par savām izredzēm uzvarēt, kad pēdējā sektorā izšķirošajā aplī parādījās lietus: "Bija aizraujoši. Mans pirmais aplis trešajā kvalifikācijā nebija pārāk labs, bet otrajā mēģinājumā sāka smidzināt lietus, tāpēc nebiju drošs, vai izdosies savu rezultātu uzlabot, bet sanāca to paveikt un izcīnīt pirmo starta vietu. Tas, ka esam pirmajā un trešajā pozīcijā, ir ļoti spēcīgs sniegums no komandas puses."

Interesanti, ka astoņi no desmit pilotiem otro kvalifikāciju noslēdza ar vidējā sastāva riepām, ko līdz ar to tām būs jāizmanto arī sacensību startā, kamēr Karslosam Sainsam un Juris Cunodam vienīgajiem no viņiem startā būs mīkstās riepas.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

Kurš uzvarēs ASV posmā?

  • 169

  • 52

  • 16

  • 25


     [+] [-]

, 2021-10-24 12:45, pirms 2 gadiem
Ja neapdzīs startā, tad vairs nav ko cerēt? No pieauguša cilvēka varētu sagaidīt sakarīgāku virsrakstu.

Paviršība pēdējā rindkopā.
Leklērs startēs ar vidējām riepām. No top10 ar mīkstajām riepām startēs tikai Sainss un Cunoda.