Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens pēc divcīņas treniņā nosauc Hamiltonu par "stulbo idiotu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens pēc divcīņas treniņā nosauc Hamiltonu par "stulbo idiotu"
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Savienoto Valstu "Grand Prix" izcīņas otrajos treniņbraucienos aizvadītajā naktī Ostinas trasē ātrāko rezultātu sasniedza "Red Bull" komandas pilots Serhio Peress, kamēr Lūisam Hamiltonam tika atņemts viņa labākais laiks, bet Makss Verstapens iestrēga aiz lēnākām mašīnām un spēja sasniegt vien astoto vietu.

Hamiltona rezultāts 1:34.842 būtu ļāvis viņam sesiju noslēgt pirmajā pozīcijā, 0.1 sekundi priekšā Peresam, taču kvalifikācijas simulācijas laikā "Mercedes" pārstāvis bija pārsniedzis pieļaujamos trases limitus, tādēļ šis rezultāts viņam tika dzēsts.

Stundu garo sesiju līdz ar to kā līderis noslēdza Peress, otro vietu ieņēma Lendo Noriss no "McLaren", bet tālāk sekoja "Mercedes" braucēji Hamiltons un Valteri Botass, kurš uz gaidāmo posmu saņēmis piecu starta vietu sodu par kārtējo motora maiņu, jau sesto šajā sezonā.

Pēc mīkstā sastāva riepu uzmontēšanas Verstapenam blīvās satiksmes dēļ nācās veikt divus ieskriešanās apļus, pēc tam viņš sasniedza sesijas labāko rezultātu pirmajā sektorā, bet tad atkal nokļuva aiz lēnākām formulām, kā rezultātā pieņēma lēmumu lidojošo apli nepabeigt. Rezultātā "Red Bull" komandas līderis palika tikai astotais.

Vēl pirms tam viņš ar Hamiltonu starta taisnē aizvadīja nelielu dueli, kad abi, neskatoties uz to, ka šis ir tikai treniņš, trases taisnē sacentās sānu pie sāna un vienubrīd abu mašīnu riteņus šķīra vien centimetri. Vertsapens bija neapmierināts par Hamiltona mēģinājumu viņu apdzīt, kas arī izdevās, un pēc notikušā parādīja konkurentam vidējo pirkstu, pa radio nosaucot viņu par "stulbo idiotu". Komanda aicināja sezonas līderi ignorēt šo situāciju.

Treniņa beigās no trases grants joslā izslīdēja Fernando Alonso pilotētā mašīna, ar aizmuguri nedaudz uztriecoties barjerai, kas gan lielus bojājumus nenodarīja.

Pirms sezonas 17. posma, kas notiks Teksasas pilsētā Ostinā, kopvērtējumā Maksam Verstapenam ir sešu punktu pārsvars pār Lūisu Hamiltonu. Kvalifikācijas cīņu sākums gaidāms sestdien tieši pusnaktī pēc Latvijas laika, bet sacīkstes startēs svētdien plkst. 22:00 vakarā. Ostinas trasē Hamiltons savā karjerā uzvarējis jau piecas reizes, pēdējo reizi 2017. gadā, bet Verstapens pagaidām šeit pjedestāla pirmo pakāpienu nav iekarojis.

     [+] [-]

, 2021-10-23 10:52, pirms 2 gadiem
Hamiltons spēlē uz nerviem Maksim.