Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" pilotiem graujošs pārsvars, Šūmaheram sadursme ar Peresu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" pilotiem graujošs pārsvars, Šūmaheram sadursme ar Peresu
Valteri Botass. Foto: f1.com

"Mercedes" komandas piloti Valteri Botass un Lūiss Hamiltons uzrādīja ātrākos rezultātus Savienoto Valstu "Grand Prix" izcīņas pirmajos treniņbraucienos Ostinas trasē, kamēr pasaules čempionāta līderis Makss Verstapens no "Red Bull" ierindojās trešajā vietā. Sadursmi stundu garā treniņa izskaņā piedzīvoja Miks Šūmahers un Serhio Peress.

Botass sasniedza sesijas ātrāko apļa laiku 1:34.874, kamēr Hamiltons viņam zaudēja tikai 0.045 sekundes. Tikmēr Verstapens, lai gan ierindojās trešajā vietā, bija gandrīz sekundi lēnāks par "Mercedes" braucējiem, līdz ar to pagaidām piepildās "Red Bull" vadītāja Kristiana Hornera iepriekš izteiktās bažas, ka šajā posmā viņa pilots nebūs favorīts. Visi viņi savus labākos laikus sasniedza ar mīkstā sastāva riepām. Vēl šonakt gaidāma otrā treniņsesija un sestdien - trešā, līdz ar to daudz kas pirms kvalifikācijas var mainīties.

Jau treniņa pirmajā pusē saslīdēja Šarls Leklērs, kura "Ferrari" formula neietriecās barjerā, tomēr palika grants joslā. Vēlāk gan viņš spēja sasniegt ceturto rezultātu, atstājot komandas biedru Karlosu Sainsu piektajā vietā. Fernando Alonso jau ieskriešanās aplī apstājās, jo "Alpine" mašīnai radās tehniskas problēmas un to dēļ pieredzējušais spānis lielāko treniņa daļu pavadīja boksos.

Sesijas beigās saslīdēja Kimi Raikonens, gan spējot turpināt ceļu, bet trasi nesadalīja Miks Šūmahers un Serhio Peress. Pirms viena no līkumiem Peress veica apdzīšanu, taču Šūmahers to neredzēja, līkumā neatstāja viņam vietu, kā rezultātā abas formulas sadūrās. Lielus bojājumus mašīnām sportisti nenodarīja, bet Peress pauda lielu neapmierinātību par Šūmaheru, pa radio nokliedzoties, "kas par idiotu, viņš vispār neskatās spoguļos".

Pirms sezonas 17. posma, kas notiek Teksasas pilsētā Ostinā, kopvērtējumā Maksam Verstapenam ir sešu punktu pārsvars pār Lūisu Hamiltonu. Kvalifikācijas cīņu sākums gaidāms sestdien tieši pusnaktī pēc Latvijas laika, bet sacīkstes startēs svētdien plkst. 22:00 vakarā. Ostinas trasē Hamiltons savā karjerā uzvarējis jau piecas reizes, pēdējo reizi 2017. gadā, bet Verstapens pagaidām šeit pjedestāla pirmo pakāpienu nav iekarojis.

     [+] [-]

, 2021-10-22 21:20, pirms 3 gadiem
Botasam laikam mainīs dzinējus uz katru atlikušo sacīksti