Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" desmitgades garākais uzvaru gājiens un citi fakti par Singapūras GP

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" desmitgades garākais uzvaru gājiens un citi fakti par Singapūras GP
Foto: Scuderia Ferrari

Svētdien notikušajā F1 pasaules čempionāta posmā Singapūrā uzvaru svinēja vācu autosportists Sebastians Fetels, kas nozīmē, ka viņa pārstāvētā "Ferrari" komanda ieguvusi pirmo vietu jau trīs sacīkstēs pēc kārtas. Piedāvājam uzzināt vairākus interesantus faktus no vēstures un statistikas ailēm saistībā ar notikušajām sacīkstēm.

Fetels Singapūrā uzvarēja jau piekto reizi karjerā, un tas nozīmē, ka šobrīd viņš atkal ir uzvarām bagātākais pilots šajā trasē. Kopš 2008. gada, kad posms te notika pirmo reizi, uzvaras Singapūras "Grand Prix" guvuši tikai četri piloti - četras reizes triumfējis Lūiss Hamiltons, divreiz to paveicis Fernando Alonso un vienreiz arī Niko Rosbergs.

Visā F1 karjerā Fetelam šī ir 53. uzvara, taču pēdējo reizi viņš uz pjedestāla augstākā pakāpiena bija kāpis pirms vairāk nekā gada - pērnās sezonas posmā Beļģijā. Iepriekš jau divas reizes bijušas situācijas, kad starp uzvarām vācietim bijis jāgaida vairāk nekā gads.

Tikmēr "Ferrari" kļuvusi par pirmo komandu, kurai Singapūras posmā izdevies izcīnīt dubultuzvaru. Beļģijā un Itālijā uzvarēja Šarls Leklērs, līdz ar to šī bija vienības jau trešā uzvara pēc kārtas. Pēdējo reizi vismaz trīs sacīkstēs pēc kārtas "Ferrari" bija uzvarējusi tālajā 2008. gadā, kad par titulu sacentās Felipe Masa. Toreiz Masa un viņa tā brīža komandas biedrs Kimi Raikonens uzvarēja četros pēc kārtas notikušos posmos - Malaizijā, Bahreinā, Spānijā un Turcijā.

Leklērs jau trešo reizi pēc kārtas uzvarēja kvalifikācijā un jau piekto reizi šosezon startēja no pirmās pozīcijas. Nevienam citam šogad nav izdevies izcīnīt tik daudz pirmās starta vietas. Interesanti, ka savulaik piecas reizes savās F1 karjerās kvalifikācijās bija uzvarējuši tādi zināmi piloti kā Džuzepe Farina, Kriss Eimons, Klejs Regaconi un Patriks Tambejs, kuri visi vienubrīd startējuši "Ferrari", kā arī Keke Rosbergs. Leklēra F1 karjera gan vēl ir pašā sākumā.

Kopā ar "Ferrari" braucējiem uz pjedestāla Singapūrā kāpa Makss Verstapens no "Red Bull". Tās bija tikai otrās sacīkstes sezonā, kad pirmajā trijniekā neiekļuva neviens no "Mercedes" braucējiem.

Sacensību sākumā līderi ievērojami neatrāvās no sekotājiem, līdz ar to pirmo reizi vairāk nekā četru gadu laikā uz brīdi sacīkšu vadībā, kad vadošie sportisti bija veikuši pitstopus, pabija kāds pilots, kurš nepārstāv "Ferrari", "Mercedes" vai "Red Bull" komandu. Tas bija Antonio Džovinaci no "Alfa Romeo", kurš četru apļu garumā izbaudīja, ko nozīmē būt F1 posma līderim.

Lai gan šī pati komanda, tobrīd vēl "Sauber" statusā, pie stūres esot Estebanam Gutiresam, pabija vadībā 2013. gada Spānijas GP, šī bija pirmā reize kopš 1983. gada Beļģijas posma, kad pirmajā pozīcijā atradās "Alfa Romeo" vienības pārstāvis - toreiz pirmos 18 apļus visiem pa priekšu brauca Andreā de Čezariss. Savukārt iepriekšējo reizi kāda no "otrās šķiras" komandām vadībā bija pabijusi 2015. gadā, kad to paveica Valteri Botass ar "Williams" formulu. Kopš tā laika 5213 apļus pēc kārtas līderu godā bija braukuši tikai "Ferrari", "Mercedes" un "Red Bull" piloti (skaitot pabeigtos apļus).

Singapūras GP izcīņā sacensību ātrāko apli sasniedza Kevins Magnusens, kurš šajā statistikas ailē atzīmējās vien otro reizi savā karjerā, turklāt arī iepriekšējo reizi tas notika šajā pašā trasē pirms viena gada. Tiesa, viņš par to svētdien nesaņēma papildus punktu, jo tos piešķir tikai gadījumā, ja pilots finišē pirmajā desmitniekā - Magnusens finišu šķērsoja 17. pozīcijā.

Tas arī nozīmē, ka šī būs pirmā sezona desmit gadu laikā, kad atkal netiks sadalīti pilnīgi visi pieejamie punkti. Iepriekš tas notika 2009. gadā, jo stipra lietus dēļ Malaizijas posmā tika veikts mazāk par 75% no distances un piloti saņēma tikai pusi no punktiem.

Izmantotie resursi:
Google

  +3 [+] [-]

, 2019-09-23 20:41, pirms 5 gadiem
Izmantotie resursi - Google.
Nopietni? 3.klases līmenis.

     [+] [-]

, 2019-09-23 21:18, pirms 5 gadiem
Nosaukt Williams par “otrās šķiras” komandu ir jābūt iekšām, tas tev nav nekāds Minardi, tā tomēr ir komanda ar bagātu vēsturi un čempionu tituliem. Kauns Juri.

     [+] [-]

, 2019-09-23 23:03, pirms 5 gadiem
Leopolds rakstīja: Nosaukt Williams par “otrās šķiras” komandu ir jābūt iekšām, tas tev nav nekāds Minardi, tā tomēr ir komanda ar bagātu vēsturi un čempionu tituliem. Kauns Juri.
McLaren arī izskatās kā otrās škiras komanda. Tāda ir pašreizējā situācija viss pārējais ir vēsture

     [+] [-]

, 2019-09-23 23:16, pirms 5 gadiem
wildo rakstīja: Izmantotie resursi - Google.
Nopietni? 3.klases līmenis.
Izskatās, ka autoram bail, ka citi viņa rakstus nelasīs, bet uzzinās, kurās vietnēs var izlasīt krietni vairāk info par F1 nekā autors piedāvā.

     [+] [-]

, 2019-09-24 06:47, pirms 5 gadiem
Fuj, autoram! Lūk kur oriģināls:
https://www.racefans.net/2019/09/23...