Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress: "Kājas spiedās pret stūri, un "Red Bull" mani izmeta no testiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress: "Kājas spiedās pret stūri, un "Red Bull" mani izmeta no testiem"
Serhio Peress. Foto: Red Bull Racing

Meksikāņu pilots Serhio Peress pastāstījis, ka pirmos testus kopā ar "Red Bull" aizvadīja jau ap 2007. gadu, taču toreiz sākums izvērsies ļoti sarežģīts, viņam liegta turpmākā došanās trasē un nav bijusi iespēja kļūt par junioru programmas dalībnieku. Spējis sevi pierādīt ar citu komandu palīdzību, šogad Peress kļuvis par "Red Bull" pilotu F1 pasaules čempionātā.

Parasti "Red Bull" komanda nenolīgst pilotus, kas nav izgājuši tās junioru programmu. Pirms Peresa kas tāds tika pieredzēts visai sen - 2007. gadā, kad par pilotu kļuva Marks Vēbers. Peress līdz 2012. gadam ietilpa "Ferrari" braucēju akadēmijā, pirms pievienojās "McLaren" F1 komandai. Savukārt saskarsme ar "Red Bull" viņam bijusi jau iepriekš, taču toreiz junioru programmas vadītājs Helmuts Marko viņa talantam nenoticēja.

"2007. gadā es tiku uzaicināts uz testiem," intervijā podkāstam "Beyond the Grid" stāsta Peress. "Man negāja labi. Bija problēmas ar sēdekli, jo manas kājas spiedās pret stūri, un es normāli nevarēju to pagriezt. Līdz ar to mani apļu laiku bija lēni. Šķita, ka atrisināšu problēmas ar sēdekli un tā tālāk. Kad atgriezos trasē, mani vienkārši izmeta ārā. Man netika dota vēl viena iespēja. Biju pārāk lēns, visu noteica manis uzstādītie apļu laiki. Mani vienkārši izmeta. Tas bija 2006. vai 2007. gads."

Togad Peress kļuva par Lielbritānijas F3 čempionu, pārspējot tos pilotus, ko "Red Bull" uzskatīja par ātrākiem.

"Pēc tam es braucu "Formulā 3" un cīnījos pret "Red Bull" pilotiem, un biju kļuvis par čempionāta līderi," atceras Peress. "Es satiku Helmutu Silverstounas trasē un vaicāju, kā viņam klājas? "Mēs tevi pārspēsim, mēs tevi pārspēsim," viņš man sacīja. "Lai nu tā būtu," es atbildēju, novēlot viņam jauku dienu."

Tolaik sportistu sponsorēja "Escuderia Telmex", palīdzot viņam aizkļūt arī līdz GP2 seriālam, kur 2009. gadā Peress debijas sezonā pārstāvēja "Red Bull" F1 vienības vadītājam Kristianam Horneram piederošo "Arden" komandu. Pēc Silverstounas trasē sasniegtās ceturtās vietas galvenajā braucienā, atkal notika saruna par viņa iespējamo pieņemšanu "Red Bull" junioru programmā, taču tas tā arī nepiepildījās. Nākamajā gadā Hornera komandā Peress kļuva par GP2 vicečempionu, bet tad pievienojās "Ferrari" akadēmijai un 2011. gadā debitēja F1 čempionātā "Sauber" komandā.

Pērn "Racing Point" sastāvā Peress aizvadīja savu līdz šim labāko F1 sezonu, izcīnot pirmo uzvaru kādā no posmiem, kā arī sasniedzot ceturto vietu kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...