Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Steiners uzauga kalnos un ne vienmēr spēj labi padomāt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Steiners uzauga kalnos un ne vienmēr spēj labi padomāt"
Niko Hilkenbergs. Foto: Haas F1 Team

Niko Hilkenbergs atzīst, ka neizjūt nekādu nožēlu par to, ka pēc viņa nolīgšanas Miks Šūmahers ir zaudējis vietu "Formulā 1".

Nesen kļuva oficiāli zināms, ka "Haas" nepagarinās līgumu ar Šūmaheru, kurš F1 čempionātā startēja divus gadus, bet nākamo sezonu būs spiests izlaist. Viņa vietā brauks Hilkenbergs, kurš pēdējo sezonu aizvadīja 2019. gadā.

Tikmēr Šūmahers, kura attiecības ar "Haas" bosu Ginteru Steineru nebija tās labākās, visticamāk kļūs par "Mercedes" vienības testpilotu, paralēli strādājot pie iespējas atgriezties uz starta 2024. gadā.

"Ginters nāk no kalniem, kur gaiss ir retināts, līdz ar to viņš ne vienmēr spēj labi padomāt," joko "Mercedes" komandas boss Toto Volfs. "Ginters ir Ginters - tāds ir viņa vadības stils. Tas ir autentisks, un esmu redzējis, ka šāds stils ir spējīgs darboties."

Tomēr Šūmahera gadījumā Steinera vadības veids rezultātus uzlabot nespēja. Vēl arī svētdien notikušajā sezonas pēdējā posmā Abū Dabī Šūmahers piedzīvoja sadursmi ar Nikolā Latifi, par ko saņēma piecu sekunžu sodu.

"Komandas lēmums man ir ļoti saprotams," stāsta bijušais F1 pilots un tagadējais notikumu apskatnieks Kristians Danners. "Paskatieties uz aizvadītajām sacensībām - vēl viena nevajadzīga kļūda no Mika puses. Nākas atzīt, ka tāda maza komanda kā "Haas" to vienkārši nevar atļauties. Un šis bija īstas brīdis, kad Mikam jānomaina komanda, jo viņi viens otram darīja nepatīkamu."

Pieredzes bagātais Hilkenbergs atzīst, ka F1 čempionātā katram par savu vietu ir jācīnās. Līdz ar to viņš neizjūt nožēlu, ka Šūmaheram pagaidām sava karjera ir jāiepauzē un nav garantijas, ka kādreiz būs iespēja atgriezties.

"Mēs visi cīnāmies par savām karjerām," saka Hilkenbergs. "Daudzi piloti ir nomainīti ar citiem, pieredzējušākiem pilotiem. Nav svarīgi, vai tev ir divu vai desmit gadu pieredze. Tā tas "Formulā 1" vienkārši ir. Kad piedalies sacīkstēs, tev ir jāpārliecina komanda ar savu sniegumu. Ja tu nespēj parādīt pietiekami labus rezultātus, tiksi nomainīts. Tas pats ir ar inženieriem un citiem darbiniekiem."

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news