Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Saņemtais sods atdzīvināja Hamiltonā supervaroņa spējas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Saņemtais sods atdzīvināja Hamiltonā supervaroņa spējas"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Lūiss Hamiltons ar ļoti pārliecinošu sniegumu uzvarējis jau divos "Formula 1" posmos pēc kārtas, kas viņu šobrīd nostāda favorīta lomā uz 2021. gada titulu. Kamēr nevienam īsti nav skaidrs, kāpēc sportists pēkšņi kļuvis tik ātrs, "Mercedes" boss Toto Volfs uzskata, ka pavērsiena punkts bijis saņemtais sods Brazīlijas posmā.

Pirms nedaudz vairāk kā nedēļas Brazīlijā Hamiltons tika diskvalificēts no kvalifikācijas rezultātiem, bet sprinta kvalifikācijā aizcīnījās līdz piektajai vietai, kamēr pēc tam "Grand Prix" sacīkstēs izcīnīja uzvaru. Pagājušās nedēļas nogalē Katarā Hamiltons uzvarēja gan kvalifikācijā, gan sacensībās, īsti nedodot iespēju savam galvenajam konkurentam Maksam Verstapenam iesaistīties šajā cīņā.

"Tajā sestdienā Interlagosā viņi viņā pamodināja lauvu," saka "Mercedes" vadītājs Toto Volfs. "Tagad viņš ir brutāls un aukstasinīgs. Šīs ir Lūisa labākās īpašības, un esam tās redzējuši arī iepriekš. Viņš pašlaik ir virsotnē. Manuprāt, kad notiek kādas likstas, tas viņu noved pie apstākļiem, kad viņš ir spējīgs mobilizēt savas supervaroņa spējas. Un šajā gadījumā tās bija likstas, kas notika Interlagosā."

Verstapens Katarā saņēma sodu par dzelteno karogu ignorēšanu kvalifikācijā, tāpēc startēja tikai septītais, bet finišēja otrais. Panākt Hamiltonu acīm redzami nebija "Red Bull" pilota spēkos, un tagad kopvērtējumā abu starpā astoņi punkti.

"Protams, esmu apmierināts ar šo rezultātu," saka Verstapens. "Šī nedēļas nogale mums kā komandai bija diezgan sarežģīta, un mums arī joprojām pietrūkst ātruma. Pēc saņemtā piecu starta vietu soda es izmēģināju visu, tāpēc otrā vieta un ātrākais sacīkšu aplis ir tiešām labs rezultāts. Man bija aizraujošs starts un tobrīd zināju, ka pirmie apļi būs ļoti svarīgi. Samērā ātri nokļuvu otrajā vietā, pēc kā centos daudz neatpalikt, kas arī izdevās diezgan labi. Bija interesanti, sevišķi, kad devos pēc ātrākā apļa."

Pēc Valteri Botasa nedienām, kad sportista mašīnai uzsprāga viena no riepām, bet Serhio Peresam finišējot ceturtajā vietā, Konstruktoru kausā šobrīd "Red Bull-Honda" pietuvojusies "Mercedes" līdz piecu punktu atstatumam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...