Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ņūvijs pēc negadījuma bijis tuvu nāvei

Juris Grīns
Juris Grīns

Ņūvijs pēc negadījuma bijis tuvu nāvei
Adrians Ņūvijs. Foto: Red Bull Racing

Izcilais F1 inženieris Adrians Ņūvijs nesen cieta smagā negadījumā ar velosipēdu, par ko vairākus mēnešus nekas daudz nebija zināms. Izrādās, ka uzvaras nesošo "Red Bull" sacīkšu spēkratu veidotājs gandrīz gājis bojā un pārcietis pamatīgas traumas, turklāt glābt viņa dzīvību palīdzējis pats Bernijs Eklstouns.

Lai gan detaļas par to, kā tieši notika negadījuma ar Ņūviju, aizvien publiski nav zināmas, "Red Bull" konsultants Helmuts Marko, pēc ierašanās ASV uz kārtējo F1 pasaules čempionāta posmu, žurnālistiem neslēpa, ka viens no visu laiku labākajiem sacīkšu mašīnu dizaineriem gandrīz aizgāja bojā.

"Tas bija tiešām smags negadījums," intervijā "F1 Insider" sacīja Marko. "Adrians salauza vairākus kaulus un guva galvas traumu."

Negadījums notika Horvātijā, kur 62 gadus vecais Ņūvijs tobrīd atradies vasaras atvaļinājumā. Izrādās, pēc notikušā palīdzīgu roku viņam sniedzis pats bijušais "Formula 1" šefs Bernijs Eklstouns.

"Laime, ka Bernijs arī tieši tajā pašā laikā atradās Horvātijā," atklāj Marko. "Tā kā viņam ir labi sakari ar šīs valsts valdības pārstāvjiem, Bernijs parūpējās par to, lai Adrians nekavējoties saņemtu labāko iespējamo medicīnisko palīdzību, kā arī nodrošināja viņam transportu, lai varētu atgriezties Anglijā."

Šobrīd Ņūvijs jau ir gana atlabis, lai varētu atsākt darbu. Pienākumus viņš atsāka pildīt Turcijas "Grand Prix" nedēļas nogalē un uzreiz pēc tam organizēja tikšanos ar Maksu Verstapenu, lai risinātu tehniskās nepilnības, kas bija vērojamas pēdējo divu F1 posmu laikā. Cik zināms, Ņūvijam arī izdevies atklāt, kāpēc Krievijas un Turcijas posmos "Red Bull" mašīnām nedaudz pietrūka ātruma, un tas bijis saistīts ar šasijas regulējumiem.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!