Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Līgumu ar "Ferrari" parakstīju pidžamā astoņos no rīta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Līgumu ar "Ferrari" parakstīju pidžamā astoņos no rīta"
Karloss Sainss. Foto: Scuderia Ferrari

Lai gan startēšana "Ferrari" sastāvā ir dzīves lielākais sapnis vairumam "Formula 1" pilotu, apstākļi, kādos līgumu ar komandu noslēdza spāņu autosportists Karloss Sainss, nebija diez ko smalki.

Pēc iepriekšējās sezonas Sainss pameta "McLaren" komandu un kopš šī gada sākuma pārstāv "Ferrari", kas gan pagaidām nav spējusi izcīnīt nevienu uzvaru. Līguma parakstīšana ar šo leģendāro F1 komandu noteikti ir viens no Sainsa karjeras īpašākajiem mirkļiem, taču apstākļus, kādos tas notika, reti kurš var iztēloties.

Pārrunas abu pušu starpā risinājās laikā, kad pasaulē valdīja smags pandēmijas vilnis, Sainss ar savu ģimeni atradās mājsēdē, tādēļ par daudz ko nācās vienoties attālināti.

"Patiesībā tas ir diezgan smieklīgs stāsts," intervijā "autosport.com" atklāj Sainss. "Tas bija "Covid" lokdauna laikā, tādēļ visas sarunas notika caur "Zoom" un sazvanoties pa telefonu. Mums vajadzēja pielāgoties situācijai, un līgumu es parakstīju tieši pie šī paša galda te Madridē, nelielā mājas birojā, kur šobrīd sniedzu šo interviju. Visu mājsēdes laiku pavadījām kopā ar ģimeni, bet tad vienu rītu, pamostoties ap astoņiem, kad es joprojām biju pidžamā, iegāju istabā un ieraudzīju, ka tur ir mans tētis ar pildspalvu rokās. Viņš teica, "tev ir jāparakstās šeit, tas ir "Ferrari līgums - tas būs noslēgts, tiklīdz parakstīsies". Un tā es parakstīju līgumu pulksten astoņos no rīta pidžamā tērpts, tikko pēc mošanās."

Sainss ātri iejutās "Ferrari", spēja sasniegt labus rezultātus jau sezonas sākumā un dažbrīd izskan viedoklis, ka pašlaik viņš jau ir kļuvis par komandas pirmo numuru. Kopvērtējumā abu "Ferrari" pilotu sniegum līdzīgs, Sainsam atrodoties tikai puspunktu priekšā Šarlam Leklēram.

Sainss atzīst, ka bijis pārsteigts par itāļu līdzjutēju aizrautību.

"Tā ir taisnība, ka līdzjutēji Itālijā ir īpaši kaislīgi, kā arī ļoti cieņpilni, ko tādā līmenī īsti nebiju gaidījis," saka Sainss. "Tas, ka viņi man pieskaras vai paspiež roku, priekš viņiem ir kaut kas ārkārtīgi īpašs. Viņi savus pilotus patiešām ciena, kaut kādu iemeslu dēļ nostādot tos daudz augstāk, un tas ir iespaidīgi."

Sainss uz pjedestāla šogad pabijis trīs reizes, bet Leklērs - vienu, un pilotu kopvērtējumā viņi ieņem sesto un septīto vietu. Tikmēr Konstruktoru kausā "Ferrari" ir tikai 7.5 punktus aiz trešajā pozīcijā esošās "McLaren-Mercedes", un sezonas pabeigšana trešajā vietā ir itāļu komandas galvenais mērķis šajā gadā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...