Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Es gribētu, lai Hamiltona F1 titulu piešķir Masam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Es gribētu, lai Hamiltona F1 titulu piešķir Masam"
Felipe Masa. Foto: Motorsport.com

Kamēr Helmuts Marko labprāt gribētu, lai 2008. gada F1 čempināta rezultāti tiek pārskatīti un tituls piešķirts Felipem Masam, Toto Volfs uzskata, ka tas būtu precedents, kas ļautu vērsties tiesā arī saistībā ar 2021. gada čempionāta iznākumu.

Kā vēstīts, toreizējais "Ferrari" pilots Masa ir uzsācis tiesvedības procesu saistībā ar 2008. gada F1 čempionāta rezultātiem. Tā laika F1 vadītājs Bernijs Eklstons šogad kādā intervijā atklāja, ka jau krietni pirms rezultātu pasludināšanas par oficiāliem vadības līmenī bija zināms par "Renault" komandas tīšuprāt izraisīto avāriju Singapūras posmā. "Krešgeitas" skandāls atklātībā nonāca vien mēnešus vēlāk, kad rezultāti vairs nebija grozāmi. Ja tas būtu darīts zināms agrāk, Singapūras GP rezultātus nāktos anulēt, bet tādā gadījumā par čempionu būtu kļuvis Masa, nevis Luiss Hamiltons.

"Jau tas vien, ka "Renault" komanda pirms avārijas izvēlējās neparastu laiku pitstopa veikšanai, likās aizdomīgi," intervijā "Kronen Zeitung" stāsta "Red Bull" padomnieks Helmuts Marko. "Pēc tam tas kļuva par visiem zināmu noslēpumu. Es vienmēr esmu brīnījies, kāpēc vajadzēja tik ilgu laiku, pirms tas nonāca atklātībā. Ja ir jauni fakti, šī lieta atkal var tikt atvērta. Un tad Masam izredzes nemaz nav tik sliktas. Vienīgais jautājums, kas būs, ja mēs sāksim pārskatīt daudzas citas sacensības, kurās bijušas avārijas. Bet toreiz to bija briesmīgi redzēt, kā Masa Brazīlijā 20 sekundes svinēja titula izcīnīšanu, bet tad pēkšņi viss tika zaudēts. Man patiktu, ja viņam piešķirtu šo titulu. Turklāt Hamiltonam rekordi tāpat nav svarīgi, viņam būtu tikai par vienu titulu mazāk."

"Mercedes" vadītājs Toto Volfs uzskata, ka tādā gadījumā varētu pārskatīt arī 2021. gada iznākumu, kad Makss Verstapens sacensību pēdējā aplī apdzina Hamiltonu un kļuva par čempionu. Toreiz amatu zaudēja FIA sacīkšu direktors Maikls Masi, kurš bija interpretējis noteikumus, radot izdevīgāku situāciju "Red Bull" pilotam.

"Tas noteikti radītu precedentu," uzskata Volfs. "Tāpēc mēs sekojam tam visam ar lielu uzmanību."

Izmantotie resursi:
ESPN - Serving Sports Fans. Anytime. Anywhere.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-22 12:45, pirms gada
"Turklāt Hamiltonam rekordi tāpat nav svarīgi, viņam būtu tikai par vienu titulu mazāk."

Ha ha, labs

  +2 [+] [-]

, 2023-09-22 13:58, pirms gada
Es piekristu, ka sacīkstes rezultāts būtu bijis jāanulē un čempions jāmaina ja tas būtu bijis sezonas pēdējais posms.
Bet šajā gadījumā nevar neņemt vērā, ka pēc Singapūras GP bija vēl vairāki posmi, kuros abu komandu stratēģijas tika veidotas pēc tā brīža kopvērtējuma tabulas. Vēl variants, ka Singapūras GP posma rezultāts būtu anulēts dienu pēc posma norises.
Bet tagad, 16 gadus vēlāk mēģināt izdzēst vienu posmu sezonas vidusdaļā un pateikt, ka tagad titulu jāatdod citam pilotam?

     [+] [-]

, 2023-09-22 15:02, pirms gada
Viss ok. Maksis bija Hamiltona karma. Tāpēc nav jēgas kaut ko tur bakstīties, ja nu vienīgi Masas dēļ, kuru brutāli apzaga.