Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Turpmāk F1 piloti trases apskati varēs veikt tikai ejot ar kājām

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Turpmāk F1 piloti trases apskati varēs veikt tikai ejot ar kājām
Foto: Andrej Ibakovic, Getty Images

Ir pieņemts lēmums, ka F1 piloti vairs nevarēs ar trasi iepazīties izmantojot velosipēdus vai kādus citus mehāniskus pārvietošanās līdzekļus.

Kā ierasts dienu pirms F1 sacensību starta F1 piloti kopā ar saviem sacīkšu inženieriem devās iepazīties ar trasi jeb tā saucamajā Track walk.

Trases apstaigāšana ceturtdienā pirms sacīkšu nedēļas nogales ir ierasta lieta – braucēji ar saviem inženieriem izpēta un diskutē par dažādiem jautājumiem un izaicinājumiem, kas sagaida nedēļas nogales gaitā. Tāpat tā ir iespēja iepazīties ar izmaiņām trasē, ja tādas ir, piemēram, jauns segums vai kerbi jeb apmales.

Iepazīšanās ar trasi parasti notiek konkrētā laikā, kur bieži vien bija vērojams, ka braucēji izvēlas iepazīt trasi, tajā dodoties ar velosipēdiem, tomēr turpmāk tas vairs nebūs iespējams.

Ņemot vērā pieaugošo elektrisko pārvietošanās līdzekļu popularitāti, trase apskates laikā kļūst krietni noslogota, jo īpaši nedēļas nogalēs ar F2 un F3 sēriju dalību. Aizvadītās Bahreinas GP nedēļas nogales gaitā no FOM komandām tika izsūtīta vēstule, kas nosaka, ka turpmāk trases apskati veikt varēs tikai ejot ar kājām: ''Lai precizētu un izvairītos no neskaidrībām nākotnē, jebkāda veida transporta (velosipēdu, e-velosipēdu, skūteru, e-skūteru, u.c.) izmantošana ''komandu trases apstaigas'' laikā nedēļas nogales grafikā ir aizliegta. Izņēmumi netiks atļauti. Šis lēmums ir saskaņots ar FIA.''

''Ferrari” komandas pilots Šarls Leklērs nav apmierināts ar jaunajiem noteikumiem: ''Es negāju pa trasi. Un tā kā viņi ir izlēmuši, ka mēs pa trasi nevarēsim pārvietoties ar velosipēdiem, drīzākais, ka jūs mani trasē neredzēsiet, un es vienkārši skatīšos video.''

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

  +1 [+] [-]

, 2023-03-21 16:52, pirms gada
Nesaprotu loģiku. Ja mērķis ir samazināt trases noslodzi, tad pastaiga tikai to palielinās, jo ar velosipēdiem to varēja izbraukt ātrāk.

     [+] [-]

, 2023-03-21 17:53, pirms gada
FIA toč vieni idioti