Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Magnusens pēc ierašanās Amerikā kritizē "Formulu 1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusens pēc ierašanās Amerikā kritizē "Formulu 1"
Magnusena "Cadillac" prototips. Foto: Racer.com

Dāņu autosportists Kevins Magnusens šobrīd jau devies uz ASV, kur drīzumā uzsāks startus vietējās izturības sacensībās. Viņš jau aizvadījis testus ar "Cadillac" prototipu un atzinis, ka šī ir īsta sacīkšu mašīna, kamēr to pašu braucējs nevar apgalvot par F1 spēkratiem.

2013. gadā kļuvis par "Formula Renault" čempionu, sešas sezonas (vienu izlaižot) Magnusens pavadīja F1 pasaules čempionātā, kur pārstāvēja "McLaren" un "Renault" vienības, pēdējos četrus gadus arī "Haas". Līgums ar viņu pagarināts netika un šogad Magnusens karjeru turpinās ASV bāzētajā IMSA "SportsCar" čempionātā, kur pārstāvēs spēcīgo "Chip Ganassi Racing" vienību.

Kādā intervijā dānis salīdzina savu jauno auto ar tiem spēkratiem, ko pilotēja F1 karjeras laikā.

"Šai mašīnai ir skaņa un smarža, labs izskats un estētika," intervijā Maršala Prueta podkāstam stāsta Magnusens. "Amerikāņi to visu ir integrējuši kā daļu no autosporta. Manuprāt, esmu to visu palaidis garām un nesapratu, cik man tā visa ir pietrūcis. Ir lieliski atkal braukt ar īstu sacīkšu mašīnu - tagad tiešām domāju, ka pēdējos sešus, septiņus gadus esmu, burtiski, pilotējis lidmašīnu."

Taisnības labad gan sportists atzīst, ka arī ar F1 mašīnām braukt ir interesanti, taču mūsdienās, pēc viņa domām, tām kaut kā pietrūkst.

"Ar "Formula 1" mašīnu braukt ir lieliski, tai ir liela saķere un daudz jaudas, kas ir aizraujoši, bet, teiksim tā, tai pietrūkst dvēseles," atklāti saka Magnusens. "Nezinu, kā to labāk paskaidrot... Kaut kā tur pietrūkst. Agrāk tā visa "Formulā 1" bija vairāk, bet pēdējā laikā tas ir zudis. Tagad, kad esmu atgriezies šeit un braucu ar "Cadillac DPi", tā man ir kā acu atvēršana."

IMSA "SportsCar" seriāla pirmais posms būs Deitonas 24 stundu sacīkstes, kas notiks 30. un 31. janvārī. Tajās piedalīsies arī citi bijušie "Formula 1" piloti - vadošajā DPi klasē startēs gan Magnusens, gan Markuss Ēriksons, Sebastjēns Burdē, Aleksandrs Rosi, Felipe Nasrs, Kamui Kobajaši un Huans Pablo Montoija, kamēr LMP2 ieskaitē uz starta stāsies Roberts Kubica un Gjedo van der Garde, bet "GT Le Mans" ieskaitē piedalīsies Timo Gloks un Džanmarija Bruni.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!