Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Francija nedomā padoties cīņā par F1 posma rīkošanu 2013. gadā

Francija nedomā padoties cīņā par F1 posma rīkošanu 2013. gadā
"Paul Ricard" trase Francijā.

Francijas sporta ministrs Dāvids Duilē apgalvo, ka plāni par F1 čempiona sacīkstes norisināšanos Francijā joprojām tiek virzīti uz priekšu.

Jau agrā janvārī tika ziņots, ka plāns par Francijas posma atgriešanu F1 apritē ir ļoti tuvu tā apstiprināšanai un varētu notikt 2013. gada 1. septembrī, taču par spīti vairākām tikšanās reizēm ar Berniju Eklstonu, informācija par kādiem tālākiem paziņojumiem vairs nav bijusi. Šis fakts liek secināt, ka iespējamā Francijas posma vietā būs jau ilgus gados notiekošā Beļģijas lielā balva, kas norisinās Spā-Frankošampas trasē.

Francijas sporta ministrs Dāvids Duilē gan izsakās, ka process joprojām virzās uz priekšu, un tas, kas kavē F1 posma norisināšanos Francijā, ir vēl dažas nenoformētas līguma detaļas no Spā-Frankošampas posma rīkotāju puses.

Duilē: "Doma par sacīkšu norisināšanos Francijā nav mirusi. Mums ir trīs jauni franču F1 piloti, tāpēc, domāju, pie mums ir jābūt "Formula 1" Pasaules čempionāta posmam. Francija ir F1 sacīkšu zeme," pārliecināts par sevi izteicās Francijas sporta ministrs.

"Es tikos ar Eklstonu, un viņš piekrita idejai dalīt šo sacīksti starp Beļģiju un Franciju. Viņš ir motivējis arī vietējās pašvaldības, lai tās sniedz palīdzību sacīkšu finansēšanai gadījumā, ja mums nebūs nokārtoti visi sīkumi ar mūsu beļģiešu draugiem. Ir vēl arī dažas lietas, kas jānokārto ar vienu vai divām pilsētām, kas atrodas netālu no sacīkšu norises vietas, taču, var teikt, ka F1 čempionāta posms ir gandrīz mūsu," nobeidzot sacīja Duilē.

Gadījumā, ja Francija izcīnīs tiesības rīkot F1 Pasaules čempionāta posmu, tad tas norisināsies "Paul Ricard" trasē, kas ir nepilnus 6 kilometrus gara.

Izmantotie resursi:
Proposed French Grand Prix in 2013 'is not...

  +7 [+] [-]

, 2012-02-20 17:04, pirms 13 gadiem
F1 piedzima Eiropā, bet mirt acīmredzot dosies uz Āziju...

  +4 [+] [-]

, 2012-02-20 17:39, pirms 13 gadiem
Eklstons jau muzigi nevadis F1. Viss var nebut tik pesimistiski ka izskatas.

 +11 [+] [-]

, 2012-02-20 17:52, pirms 13 gadiem
Meantime in Asia...

Vispār jau žēl - Eiropas klasiskās trases tiek aizmirstas/atstumtas malā. Tik vien atliek kā plēsties un dalīt palikušās vietas, kamēr citviet jau stutē un domā jaunus vienveidīgos Tilkes brīnumus.

Būtu beidzot vismaz Imolu iekļāvuši kalendārā...

 +11 [+] [-]

, 2012-02-20 18:16, pirms 13 gadiem
Jolkins rakstīja: Meantime in Asia...

Vispār jau žēl - Eiropas klasiskās trases tiek aizmirstas/atstumtas malā. Tik vien atliek kā plēsties un dalīt palikušās vietas, kamēr citviet jau stutē un domā jaunus vienveidīgos Tilkes brīnumus.

Būtu beidzot vismaz Imolu iekļāvuši kalendārā...
Vecās trases eiropā ir ļoti neinteresantas, tajās ir ļoti maz apdzīšanas, un ir ļoti prasīgas pret tehniku, mazāk prasīgas pret pilotu. Un F1 ir šovs jeb izrāde, kurai ir jāaizrauj skatītāji, kuri ir arī galvenie naudas devēji. Nav skatītāju - nav sponsoru, nav F1.
Protams, ir izņēmumi, kā Spa, Silverstona, Monca, kurās var apdzīt, un kurās ar švaku tehniku var arī labi pacīnīties, jo prasa pilota maksimālās spējas.

  +5 [+] [-]

, 2012-02-20 18:57, pirms 13 gadiem
archdevil rakstīja: Vecās trases eiropā ir ļoti neinteresantas, tajās ir ļoti maz apdzīšanas, un ir ļoti prasīgas pret tehniku, mazāk prasīgas pret pilotu. Un F1 ir šovs jeb izrāde, kurai ir jāaizrauj skatītāji, kuri ir arī galvenie naudas devēji. Nav skatītāju - nav sponsoru, nav F1.
Protams, ir izņēmumi, kā Spa, Silverstona, Monca, kurās var apdzīt, un kurās ar švaku tehniku var arī labi pacīnīties, jo prasa pilota maksimālās spējas.
Gribi teikt jaunajās trasēs tehnikas līmeņu atšķirību nejūt? IMHO ir tikai pāris izņēmumi no visiem Tilkes-dromiem, kuros pilotiem ir papildus izaicinājums braukt un novērojamas izteikti aizraujošas sacīkstes.
Runājot par skatītājiem izcils piemērs Turcijas GP - jau kuru gadu nespēj savākt pilnas tribīnes(un tas nav vienīgais posms, kam ir šādas problēmas). OK, pirmos gadus apmeklētība vēl ir +/- pieņemama saistībā ar to, ka tas ir kas nebijis vietējajiem, BET vēlāk jau popularitāte noplok. Citos reģionos(salīdzinājumā ar Eiropu) F1 nav tik populārs. Punch line - grūti izsisties valstīs, kur jau ir sen izveidojies stabils atbalsts nacionāliem sporta veidiem, kas organizēti gadu desmitiem(ja ne pat ilgāk).

Galu galā ne viss jaunais vienmēr ir tas labākais...

  +3 [+] [-]

, 2012-02-20 20:30, pirms 13 gadiem
Nu ja man būtu teikšana es no kalendāra izmestu tādu Eiropas trasi kā Valensiju, garlaocīgākā no ielu trasēm. Bet Bērnijs jau vairāk domā par skatītājiem klātienē nevis par tiem kuri vēro to visu pa TV.

  +3 [+] [-]

, 2012-02-21 11:59, pirms 13 gadiem
Nesaprotu, ko Bernijs taisās- tā taču viņa paša trase?

 +11 [+] [-]

, 2012-02-21 15:54, pirms 13 gadiem
Francija bez F1 posma - tā ir kauna lieta!

     [+] [-]

, 2012-02-21 16:16, pirms 13 gadiem
roma202 rakstīja: F1 piedzima Eiropā, bet mirt acīmredzot dosies uz Āziju...
sports seko dolāriem.......

     [+] [-]

, 2012-02-22 15:49, pirms 13 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Francija bez F1 posma - tā ir kauna lieta!
vo vo, tāda auto meka un bez formulas trases......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja