Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA grasās atbrīvoties no formulu ''lauztajiem'' deguniem

FIA grasās atbrīvoties no formulu ''lauztajiem'' deguniem
Arī Mihaela Šūmahera vadītajai "Mercedes" formulai ir lauzts deguns
Foto: AFP/Scanpix

F1 sacīkšu direktors Čārlijs Vitings intervijā atklājis, ka FIA taisās atjaunot noteikumus, lai mēģinātu tikt vaļā no tā saucamajiem „lauztajiem” deguniem, kas bojā formulu izskatu.

Neglītā paskata formulas, kas radušās dēļ jaunajiem noteikumiem, kas paredz, ka formulu degungalam, mērot no zemes, ir jābūt ne augstākam par 55 centimetriem, lai sadursmes gadījumā neapdraudētu citu pilotu dzīvību, ir radījušas daudz kritikas no Pirmās formulas faniem.

Diskusija, par to, ka formulas vairs neizskatās tik pievilcīgas, radās pašās 2011. gada beigās, un tika nolemts, ka šajā jomā tiks veiktas izmaiņas. Plānus par izmaiņām gan neizdevās īstenot, jo nebija, kas šo ideju atbalstītu un virzītu uz priekšu.

Lai nu kā, līdz 2013. sezonai laika ir gana, turklāt, lai veiktu izmaiņas, nav nepieciešama visu komandu vienbalsība, tāpēc FIA sacīkšu direktors sacījis, ka centieni izskaust „lauztos” degunus no F1 čempionāta drīzumā atkal tiks atsākti.

„Par to noteikti tiks diskutēts,” pirms šonedēļ notiekošā Austrālijas posma sacīja Vitings. „Uz 2014. gada sezonu noteikumi tiks krietni izmainīti, ieskaitot arī formulu degunus. Tie tiks vēl vairāk pazemināti, tāpēc šī problēma pazudīs.”

„Protams, problēma ar formulu lauztajiem deguniem vēl tiks apspriesta, lai to labotu jau uz 2013. gada sezonu. Domāju, ka jebkuram patiktos redzēt formulu bez lauztā deguna,” sacīja Vitings.

Vitings arī sacīja, ka bija liela iespēja šo nepilnību labot jau pagājušogad, ja vien cilvēki būtu sapratuši ātrāk, cik izplatīti starp F1 komandām būs šie lauztie deguni.

„Nedomāju, ka F1 komandu darbinieki, izņemot pašus dizainerus, zināja, kādas izskatīsies jaunās formulas. Bija zināms, ka tiks veiktas izmaiņas, jo tika izmainīti noteikumi, taču tobrīd šis lauzto degunu sindroms nešķita tik nozīmīgs, lai pie tā vairāk piedomātu. Par laimi, mēs šo situāciju varam atrisināt, taču, kad šī problēma būs atrisināta, visi jau sen būs pieraduši, un tam vairs nebūs tik lielas nozīmes,” savas domas atklāja FIA tehniskā departamenta vadītājs Čārlijs Vitings.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai, jūsuprāt, formulu lauztais deguns bojā to izskatu?

  • 93

  • 68


  +1 [+] [-]

, 2012-03-16 11:31, pirms 12 gadiem
Ar McLaren viss ir kārtībā. Ja grib,tad var.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-16 12:20, pirms 12 gadiem
nja FIA uztraucaas tikai par aareejo skaistumu, ieksheejais skaistums formulaas jau kadus 6 gadus samaitaats ir ar visiem vinju likumiem par jaudu un un budzhetiem

  +3 [+] [-]

, 2012-03-16 12:37, pirms 12 gadiem
Lai gan visi ir pieraduši, tomēr formulā ir arī citas lietas, kas to padara neglītu. Piemēram, dīvainā priekšējā un aizmugurējā antispārna platuma attiecība. Sākumā likās kā zāles pļāvējs. Lauztie deguni gan ir ekstrēmāks neglītināšanas pasākums. Šķiet Meršiem laiztais deguns izskatās visorganiskāk. Ferrari, savukārt, pārāk radikāls.

     [+] [-]

, 2012-03-16 12:51, pirms 12 gadiem
Manuprāt, nav tik traki. Nedaudz izskatās pēc delfīna, bet ir OK. FIA drīzāk vajadzētu piestrādāt pie būtiskākiem jautājumiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-16 14:56, pirms 12 gadiem
marxx2001 rakstīja: Ar McLaren viss ir kārtībā. Ja grib,tad var.
McLaren jau vairākus gadus būvē paši savējo, kamēr pārējie cenšas nokopēt vai nu no McLaren, vai nu RedBull.
Ņemot vērā to, ka McLaren visa priekša ir par 10 cm zemāka nekā pārējiem, tad mašīnai būs jātaisa tikai uzlabojumi, kamēr pārējiem vai nu revolūcija vai evolūcija.

  -4 [+] [-]

, 2012-03-16 15:03, pirms 12 gadiem
archdevil rakstīja: McLaren jau vairākus gadus būvē paši savējo, kamēr pārējie cenšas nokopēt vai nu no McLaren, vai nu RedBull.
Tieši McLaren vissaktīvāk kopē RB. Viņi visu pagājušo sezonu uz to vien dzīvoja.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-16 15:15, pirms 12 gadiem
karliss rakstīja: Tieši McLaren vissaktīvāk kopē RB. Viņi visu pagājušo sezonu uz to vien dzīvoja.
Ko tu te dirc?

  +3 [+] [-]

, 2012-03-16 17:26, pirms 12 gadiem
karliss rakstīja: Tieši McLaren vissaktīvāk kopē RB. Viņi visu pagājušo sezonu uz to vien dzīvoja.
ko ta McLaren mēģināja nokopēt?
trubas, kuras bija izvilktas pa visu RedBull salonu un kuras neviens nevarēja ieraudzīt un nokopēt?
Man gan liekas, ka 2010 sezonā RedBull un visi pārējie kopēja McLared F-Duct sistēmu, kuru tā arī neviens nespēja nokopēt un vieglāk to bija aizliegt.

     [+] [-]

, 2012-03-16 18:34, pirms 12 gadiem
archdevil rakstīja: ko ta McLaren mēģināja nokopēt?
trubas, kuras bija izvilktas pa visu RedBull salonu un kuras neviens nevarēja ieraudzīt un nokopēt?
Man gan liekas, ka 2010 sezonā RedBull un visi pārējie kopēja McLared F-Duct sistēmu, kuru tā arī neviens nespēja nokopēt un vieglāk to bija aizliegt.
Atceries pirmsezonas testus pagājušogad? Viņi bija tuvāk apakšgalam nekā RBR, tad tika nokopēta visa RBR formulas aizmugure difuzoru ieskaitot un uz Melnburnu var teikt bija pavisam cita formula. Tak apskaties Silverstonu, kur uz vienu sacīksti tā sistēma tika ierobežota un atkal Maki atpalika vairāk par sekundi.
F1 visi kā viens spiego un zog otru idejas vai praktizē ko sen jau ieviestu. Piemēram dubultais difuzors liekas bija Super Aguri inženiera ideja.

     [+] [-]

, 2012-03-17 10:29, pirms 12 gadiem
paši izdod noteikumus kas bojā izskatu un tagad grib kaut ko labot