Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers: ''Jaunā formula nodrošina labu vadāmību - es vienkārši to jūtu''

Šūmahers: ''Jaunā formula nodrošina labu vadāmību - es vienkārši to jūtu''
Mihaels Šūmahers
Foto: AP Photo/SCANPIX

Šodien ar pirmajām divām treniņbraucienu sesījām sākās 2012. gada F1 sezona. Pirmos treniņos nepārspēti palika abi "McLaren" komandas piloti - Džensons Batons un Luiss Hamiltons, taču otrajos ātrākais bija "Mercedes" pilots un septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers. Pēc treniņbraucieniem braucēji sniedza savus komentārus par aizvadīto dienu.

„Vienmēr ir patīkami sezonu sākt ar dienas ātrāko apļa laiku, pat ja tas neko daudz nenozīmē,” pēc uzvaras pirmajā testu sesijā sacīja Džensons Batons. „Mūsu mašīnas jūtas daudz savādāk, salīdzinot ar pēdējiem testiem Barselonā. Tagad ir cita trase un vidējais ātrums līkumos ir daudz zemāks, bet tik un tā formula joprojām strādā labi.”

„Laika apstākļi gan nepalīdzēja formulas testēšanā, taču tie visiem bija vienādi. Kopumā mēs esam diezgan priecīgi.”

„Vēl joprojām ir daudz jomas, kurās mēs varam uzlabot savu sniegumu, turklāt šodien nedabūjām nobraukt tik daudz apļus, cik bijām iecerējuši, taču šī diena noteikti vērtējama pozitīvi. No rīta veicām sagatavošanās darbus un pēcpusdienā pārbaudījām, kā formula darbojas slapjā trasē ar vidēji mīkstām riepām,” šodienas treniņbraucienu mērķi skaidroja „McLaren” pilots Džensons Batons.

Savus komentārus sniedza arī otro treniņu uzvarētājs Mihaels Šūmahers. „Šodien bija jauks starts ļoti aizraujošai sezonai, un, protams, daudzsološas divas brīvo treniņbraucienu sesijas,” priecīgs par aizvadītajiem treniņbraucieniem izsacījās Šūmahers.

„Tomēr nevaru vēl apgalvot, ka arī sacīkstē būsim spējīgi sasniegt augstus rezultātus. Tie tomēr ir tikai treniņbraucieni. Laika apstākļi visu laiku mainījās, tāpēc nevarēja iegūt skaidru bildi par to, cik ātri mēs esam.”

„Mēs zinām priekš kā ir domātas piektdienu treniņu sesijas... Nav zināms, ar cik pilnām benzīna bākām brauca citas komandas, taču ir patīkami redzēt, ka esam konkurētspējīgi arī pie dažādiem laika apstākļiem. Es vienkārši jūtu, ka mašīna ir labi vadāma," sacīja septiņkārtējais pasaules čempions.

2010. un 2011. gada F1 čempionāta uzvarētājs Sebastians Fetels otrajos treniņbraucienos ieņēma tikai 10. vietu. „Kā redzams, šādos laika apstākļos ir grūti veikt lielas distances, bet situācija visiem bija vienāda. Tam īsajam laikam, ko paspējām pavadīt testējot formulu, nebija ne vainas, bet tagad mums ir jāatrod formulas balanss un jāiemācas nedaudz vairāk par mūsu jauno modeli, lai varam cīnīties par augstākajām vietām. Tagad pati svarīgākā lieta ir spert soli uz priekšu, lai rīt varam uzstādīt labu rezultātu,” uzsvēra Sebastians Fetels.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2012-03-16 13:02, pirms 12 gadiem
hmm, varbūt šosezon atsākt skatīties F1?
tikai jāmeklē, kur normāli netā to rādīs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-16 13:16, pirms 12 gadiem
valoda, valoda...
Te tiešām ir jāiet tālu, lai izteiktos...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-16 14:52, pirms 12 gadiem
neesmu tiesreide formulu skatijos kadus gadus 3-4, bet sonedel intreses vadit apskatiisos. Vadoties pec visiem rakstiem starpsezonaa, solas but loti aizraujosa sezona.

  -2 [+] [-]

, 2012-03-16 15:23, pirms 12 gadiem
šūmis piespiedīs mani skatīties F1?

  +3 [+] [-]

, 2012-03-16 15:57, pirms 12 gadiem
Treniņi ir treniņi! Šis ar tukšu bāku pamočija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-16 23:10, pirms 12 gadiem
Var kāds ātrumā uzrakstīt kvalifikācijas formātu kāds tagad ir?
Es pēdējās divas sezonas vispār neesmu skatījies...
Ir tāpat kā bija kādreiz, 3 sesijas un katrā atsijā kaut kādu daļu pilotus līdz pēdējā sesijā labākie 10 cīnās par pole?

     [+] [-]

, 2012-03-17 16:01, pirms 12 gadiem
.............. rakstīja: šūmis piespiedīs mani skatīties F1?

     [+] [-]

, 2012-03-17 16:06, pirms 12 gadiem
kkk rakstīja: Var kāds ātrumā uzrakstīt kvalifikācijas formātu kāds tagad ir?
Es pēdējās divas sezonas vispār neesmu skatījies...
Ir tāpat kā bija kādreiz, 3 sesijas un katrā atsijā kaut kādu daļu pilotus līdz pēdējā sesijā labākie 10 cīnās par pole?