Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahera komanda paziņo mērķi nākamajai F1 sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahera komanda paziņo mērķi nākamajai F1 sezonai
Foto: Haas F1 Team

Amerikāņu F1 komanda "Haas" šobrīd ir vājākā visā čempionātā, taču tās mērķi nākamajām sezonām ir gana ambiciozi. Arī nākamajā gadā, kad tā cer atgriezties cīņā par punktiem, komandu pārstāvēs Miks Šūmahers un Ņikita Mazepins.

"Haas" komanda, iespējams, bija pirmā, kas visus resursus sāka veltīt darbam pie 2022. gada F1 mašīnas izveides, tādā veidā faktiski norakstot šo sezonu un strādājot ar galveno mērķi dot pirmo pieredzi debitantiem Šūmaheram un Mazepinam. Cerības uz punktiem šogad viņiem ir tālas, taču tas varētu mainīties jau nākamgad, kad visas komandas startēs ar pilnīgi jaunām mašīnām, kas radītas pēc citiem tehniskajiem noteikumiem.

"Mērķis nākamajam gadam ir atgriezties peletona vidusdaļā un cīnītie par punktiem," intervijā "insider.com" sacīja "Haas" vienības vadītājs Ginters Steiners. "Runājot par tālākajiem mērķiem, tie ir izcīnīt pjedestālus un, cerams, kādā brīdī arī uzvarēt sacīkstēs. Esmu reālists - šis nav mērķis, ko sasniegt īsta vai pat vidējā termiņā. Tomēr tēriņu ierobežojumi komandu spēku samērus padarīs līdzvērtīgākus, tāpēc uzskatu, ka šie mērķi ir sasniedzami."

Vēl pērn komandā startēja pieredzējušie Romēns Grožāns un Kevins Magnusens, kamēr šogad - debitanti Šūmahers un Mazepins. Steiners atzīst, ka līdz ar to viņam nācās mainīt savu darba stilu.

"Man tas bija jāmaina, jo es nevaru cerēt, ka debitanti uzreiz būs tādā pašā līmenī kā citi, kas ir augsta ranga piloti," viņš saka. "Debitantiem ir vairāk jāskaidro, kā lietas notiek un, kāpēc tās notiek. Tieši to arī cenšos darīt. Kad redzu, ka viņi ir gatavi darīt vairāk, tas ir brīdis, kad lieku to darīt, bet pašlaik cenšos dot iespējami vairāk no savas pieredzes, lai viņi ātrāk spētu sagatavoties."

Lai gan tika baumots, ka Šūmahers nākamo sezonu varētu aizvadīt "Alfa Romeo" komandā, šīs spekulācijas neguva apstiprinājumu. Tikmēr "Williams" boss Josts Kapito saka, ka labprāt redzētu septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēlu savā komandā.

"Miks savu darāmo paveic lieliski," intervijā vācu TV kanālam RTL neslēpj Kapito. "Šis viņam ir tikai pirmais gads čempionātā, bet tas, kā viņš tiek ar visu galā, kā strādā ar komandu un, kā atstāj neveiksmes aiz muguras, ir absolūti nevainojami. Viņš ir pilots, kurš jāpatur acīs. Viņš ir jauks puisis, kurš būtu pelnījis braukt ar uzvarēt spējīgu mašīnu un esmu drošs, ka tas notiks. Ja tā būtu "Williams" komanda, būtu vēl labāk."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

     [+] [-]

, 2021-10-20 14:57, pirms 3 gadiem
Neticu ne Steinera, ne Mazepina potenciālam aizvest šo komandu līdz tabulas vidusdaļai. Maza cerība uz Miku, bet nu būsim reāli..