Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ralfs Šūmahers brīdina Fetelu: "Tu nevari dienas laikā govi pārvērst par tīģeri"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ralfs Šūmahers brīdina Fetelu: "Tu nevari dienas laikā govi pārvērst par tīģeri"
Ralfs Šūmahers. Foto: Sky Sports

Kādreizējais F1 pilots Ralfs Šūmahers iesaka Sebastianam Fetelam daudz nesacerēties uz panākumiem "Aston Martin" komandā, jo nav iespējams panākt, ka pēkšņi tās sastāvā varēs izcīnīt daudzas uzvaras.

Pērn šī komanda, vēl startējot ar nosaukumu "Racing Point", guva četrus pjedestālus, tostarp vienu uzvaru, bet Konstruktoru kausa kopvērtējumā sasniedza ceturto vietu, tikai septiņus punktus pazaudējot "McLaren". Ja ne sods par nelegālu bremžu dzesēšanas sistēmu, kas izmaksāja zaudētus 15 punktus, vienība būtu guvusi trešo vietu.

Ralfs Šūmahers tikmēr brīdina komandas jaunpienācēju, četrkārtējo F1 pasaules čempionu Sebastianu Fetelu, ka viņš nedrīkst cerēt uz pārāk augstiem rezultātiem.

"Tā ir lieliska komanda, viņi vienmēr bijuši izdzīvotāji, bet pats svarīgākais ir fakts, ka tai ir arī nepilnības," saka Šūmahers. "Tu nevari vienas dienas laikā govi pārvērst par tīģeri. Un tobrīd, kad krātiņā ir tīģeris, tas vēl jāprot pieradināt. Šai komandai aizvien ir trūkumi, un arī onkulis Strols par to nav sajūsmā."

Tiesa gan, Šūmahers tomēr uzskata, ka miljardierim Lorensam Strolam piederošajā "Aston Martin" komandā Fetelam ir labas iespējas izcelties. Pagājušajā gadā "Ferrari" sastāvā sportists tikai reizi kāpa uz pjedestāla, bet tagad varētu atgūt savu iepriekšējo formu.

"Mani priecē, ka viņš beidzot startēs komandā, kas gatava stāvēt aiz viņa," atzīst Šūmahers. "Pilots vēlas ne vien justies komfortabli, bet arī sajusties gribēts un vajadzīgs. "Ferrari" gāja citu ceļu un rezultātā dabūja gandrīz sabrukušu cilvēku. Sezona viņam bija izpostīta jau no paša sākuma. Pieļautās kļūdas no pilota bija tādēļ, ka viņš gribēja sasniegt vairāk un atradās zem liela spiediena, un tā visa bija pārāk daudz. Tas tikai parāda, cik patiesībā cilvēcība ir svarīga "Formula 1"."

Fetels savā garajā karjerā uzvarējis 53 posmos, bet pēdējo no uzvarām guva 2019. gadā Singapūrā, kas tajā sezonā bija viņa vienīgā pirmā vieta kādā no posmiem.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2021-01-19 21:20, pirms 3 gadiem
Diez vai 2021.gadā derēs 2019.gada autiņš. Pie tam, ir jāstrādā arī pie 2022.gada autiņa, līdz ar to, Aston Martin būs vienā līmenī ar Ferrari, kuri atzina, ka visas pūles ir uz motoru, pārējais ir mazsvarīgs.
Pie tam, Ferrari noplūda info, ka jaunais motors ir vēl sliktāks nekā 2020.gada sākumā, un tiek būvēts jauns.