Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gloks: "Daži joprojām domā, ka es tīšuprāt uzdāvināju titulu Hamiltonam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gloks: "Daži joprojām domā, ka es tīšuprāt uzdāvināju titulu Hamiltonam"
Timo Gloks un Lūiss Hamiltons 2008. gadā Brazīlijā. Foto: Motorsport.com

Vācu autosportists Timo Gloks atzinis, ka joprojām ir cilvēki, kuri uzskata, ka 2008. gadā sacensībās Brazīlijā viņš ar nolūku palaidis priekšā Lūisu Hamiltonu, tādā veidā atņemot iespēju par F1 čempionu kļūt Felipem Masam.

"Ferrari" pilots Masa toreiz savā māju posmā Brazīlijā guva pārliecinošu uzvaru, kamēr Hamiltons, kurš vēl brauca "McLaren" sastāvā, bija ceļā uz sesto vietu, ar ko nepietiktu, lai kļūtu par čempionu. Tomēr neilgi pirms finiša viņš šķietami viegli pabrauca garām "Toyota" pilotam Glokam, paceļoties uz piekto vietu un atņemot Masam iespēju kļūt par čempionu.

"Joprojām ir cilvēki, kuri uzskata, ka es to izdarīju ar nolūku," 13 gadus pēc notikušā saka Gloks. "Redzēju komentārus, kur teikts, ka šī būs interesanta intervija, jo diez kā es izskaidrošu Felipem, ka šādi palaidu Lūisu garām un necīnījos ar viņu. Kad devos prom no Brazīlijas, ceļā uz lidostu man pat bija policijas eskorts, ir pienākušas vēstules, kas tika adresētas pat maniem vecākiem, un tas jau pārsniedza robežas."

Gloks atzina, ka toreiz sacīkstēs, dažus apļus pirms finiša bija kļuvis skaidrs, ka nedošanās pitstopā pēc pārejas tipa riepām bijusi kļūda, tomēr vēlreiz iebraukt boksos būtu liels risks, jo tur esot valdījis haoss un cilvēki jau gatavojušies svinēt to, ka Masa kļuvis par pasaules čempionu.

"Vienubrīd es pa radio komandai teicu, ka mēs neizdzīvosim šos divus pēdējos apļus," atceras Gloks. "Jebkurā gadījumā nebija iespējas vairs iebraukt boksos, jo jau notika visa gatavošanās pjedestāla ceremonijai - visi bija kā apburti ar to, ka Masa tūlīt būs pasaules čempions. Viņi man teica, ka nevaru braukt pitstopā, jo boksu celiņš ir bloķēts, tāpēc jāpaliek ārā. Man joprojām ir grūti apzināties, ka atrados tādā situācijā, ka varēju izšķirt pasaules čempiona likteni."

2008. gada Brazīlijas GP video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=3pK...

Sezonas kopvērtējumā Masa zaudēja Hamiltonam vienu punktu un vairs savā karjerā F1 posmos neuzvarēja ne reizi.

Gloks šobrīd strādā par komentētāju vācu televīzijā "Sky Deutschland", kā arī šogad jau devīto sezonu aizvadīja DTM čempionātā, kur savā karjerā ticis arī pie piecām uzvarām.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2021-11-18 18:33, pirms 2 gadiem
diezgan nepilnīgs situācijas atstāsts. Toreiz visas sacīkstes gaitā Hamiltons bija top5 un nekas neliecināja, ka Masa varētu kļūt par čempionu. Tikai pašos pēdējos apļos sākās stiprs lietus un pamatīgs haoss. Abi Toyota piloti pretēji visiem citiem izlēma riskēt un nebraukt boksos, kas rezultējās ar Gloku piektajā vietā. Taču risks neattaisnoja cerības un ar slikiem pa tādu lietu braukt nebija iespējams. Principā lielākajā daļā atstāstu šī sacīkste tiek pasniegta, kā "Gloka dēļ Masa zaudēja titulu", lai gan nebūtu Gloka un Toyotas avantūras, runas par Masu kā potenciālo čempionu vispār nebūtu bijušas

     [+] [-]

, 2021-11-18 19:58, pirms 2 gadiem
Īsti neatceros, bet manliekas beigas bija ļoti haotiskas un saprast bija grūti kas notiek, kkas speciāli palaidis, gan krietni pārspīlēts no fanu puses, bet nu saprotams mājas trasē Massa ar Ferrari čempions uhh.. Bet nekā, jautri laiki kad tituls tiek izcīnīts pēdējā posmā, varbūt šogad spīd taspats.