Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa sūdzēs tiesā F1 par 2008. gadā zaudēto čempiona titulu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Masa sūdzēs tiesā F1 par 2008. gadā zaudēto čempiona titulu
Felipe Masa un Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Bijušais F1 pilots Felipe Masa, kurš 2008. gadā palika viena punkta attālumā no čempiona titula, sūdzēs tiesā gan F1, gan FIA. Brazīlietis uzskata, ka viņam izkrāpta pirmā vieta un ka jumta organizāciju priekšnieki izvairījušies no nepieciešamo soda mēru pieņemšanas.

2008. gadā pirmo no septiņiem čempiona tituliem izcīnīja Lūiss Hamiltons, kurš Brazīlijas pēdējā aplī pacēlās uz nepieciešamo piekto vietu un sezonas kopvērtējumā par vienu punktu apsteidza "Ferrari" pilotu Felipi Masi. Par sezonas notikumiem brazīlietis grasās sūdzēt tiesā gan F1, gan FIA.

15. augustā F1 vadītājs Stefano Domenikali un FIA prezidents Mohameds Ben Sulajems saņēmuši astoņas lapas garu vēstuli no Masas advokātiem, informējot par vēršanos pret viņiem tiesā.

Masas sūdzības nav saistītas ar Brazīlijas posmu, kas bija pēdējais kalendārā, bet gan par Singapūru, kas bija 15. posms jeb ceturtais no beigām. Masa startēja no pirmās pozīcijas un atradās vadībā, kad "Renault" pilots Nelsons Pikē avarēja. Drošības mašīna palīdzēja uzvaru izcīnīt "Renault" līderim Fernando Alonso, bet Masa pēc izgāzta pitstopa pirmo vietu nomainīja pret palikšanu ārpus punktiem.

Gadu vēlāk Pikē atzinās, ka saņēmis pavēli no komandas vadības izraisīt avāriju. Pēc izmeklēšanas "Renault" pameta komandas boss Flāvio Briatore un galvenais inženieris Pets Simondss.

Martā bijušais F1 boss Bērnijs Eklstouns intervijā pauda, ka gan viņš, gan FIA vadītājs Makss Mouzlijs zinājuši, ka Pikē avāriju izraisījis tīšuprāt, taču viņi nav rīkojušies. Šādi izteikumi pamudinājuši Masu vērsties pie advokātiem. 92 gadus vecais Eklstouns tagad gan paziņojis, ka neatceras, ka būtu teicis ko tādu.

"Masa ir sazvērestības upuris. To izpildīja augstu stāvoši cilvēki F1 kopā ar FIA. Masa ir patiesais 2008. gada čempions, un F1 un FIA apzināti ignorēja rīcību, kas maksāja viņam titulu. Masa nevar aprēķināt zaudējumus, kas radušies minētās bezdarbības dēļ, taču tie varētu pārsniegt vairākus desmitus miljonus eiro. Šī summa nesegtu Masas morālo kaitējumu un iedragāto reputāciju," teikuši brazīlieša advokāti.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/f1/news/1...

  -1 [+] [-]

, 2023-08-18 10:08, pirms 11 mēnešiem
Ja tas viss bija zināms jau sen, kāpēc tikai tagad iet uz tiesu?

     [+] [-]

, 2023-08-18 10:32, pirms 11 mēnešiem
petravicus rakstīja: Ja tas viss bija zināms jau sen, kāpēc tikai tagad iet uz tiesu?
Vispār loģiski ka to dara pēc karjeras F1, jo kā braucēju viņu izmestu ja viņš ko tādu izdarītu.

     [+] [-]

, 2023-08-18 15:28, pirms 11 mēnešiem
petravicus rakstīja: Ja tas viss bija zināms jau sen, kāpēc tikai tagad iet uz tiesu?
Izlasi rakstu, tikai šā gada martā bijušais F1 boss Bērnijs Eklstouns atklāti atzina, ka par to viņi zināja, bet neko nedarīja lietas labā, lai nebojātu F1 tēlu

     [+] [-]

, 2023-08-18 16:47, pirms 11 mēnešiem
Te runa ir par dažu miljonu pietiesāšanu, ne jau titulu. Advokāti sajutuši naudas garšu.

     [+] [-]

, 2023-08-18 16:55, pirms 11 mēnešiem
petravicus rakstīja: Ja tas viss bija zināms jau sen, kāpēc tikai tagad iet uz tiesu?
Oficiāli Crashgate tika izmeklēta 2009. gadā septembrī, gandrīz gadu pēc Singapūras apzinātās āvārijas. Viss būtu noklusis un arī Masam nebūtu par ko tiesāties, ja marazmātiķis Eklstons neizmuldētos TV reportierim ka viņš un FIA čoms Moslijs zināja par šo apzināto avāriju jau 2008. gada beigās, vēl PIRMS čempionāts bija beidzies. Tas nozīmē ka viņiem automātiski bija šī sacīkste jāsvītro no punktiem jo tās rezultāti tika apzināti ietekmēti.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-18 17:19, pirms 11 mēnešiem
DrFreeman rakstīja: Oficiāli Crashgate tika izmeklēta 2009. gadā septembrī, gandrīz gadu pēc Singapūras apzinātās āvārijas. Viss būtu noklusis un arī Masam nebūtu par ko tiesāties, ja marazmātiķis Eklstons neizmuldētos TV reportierim ka viņš un FIA čoms Moslijs zināja par šo apzināto avāriju jau 2008. gada beigās, vēl PIRMS čempionāts bija beidzies. Tas nozīmē ka viņiem automātiski bija šī sacīkste jāsvītro no punktiem jo tās rezultāti tika apzināti ietekmēti.
Kā var apzināti ietekmēt rezultātu? Tad jau katra avārija, kur kāds uzvārās uz drošības mašīnu, būtu jāizmeklē vai nebija apzināti.

Tas tak nevar būt 100% zvanīts, ka ALO uzvarēs.

     [+] [-]

, 2023-08-18 17:24, pirms 11 mēnešiem
Heiteris parastais rakstīja: Kā var apzināti ietekmēt rezultātu? Tad jau katra avārija, kur kāds uzvārās uz drošības mašīnu, būtu jāizmeklē vai nebija apzināti.

Tas tak nevar būt 100% zvanīts, ka ALO uzvarēs.
Es nesaprotu, šeit tiešām neviens neprot lasīt? Pikē pats atzinās, ka no komandas vadības bija šāda pavēle pēc kuras arī tika izraisita avārija